Ingrediente
- 150 g bulgur
- 4 legături pătrunjel
- 4 roșii
- 1 legătura ceapa verde
- 5-6 frunze ment
- 2-3 linguri ulei masline
- 1 cățel usturoi
- Zeama de lamaie
- 1 castravete proaspăt ( optional)
- sare
Instructiuni
- Se pune bulgurul intr-un vas, se toarnă apa clocotită cu putina sare peste bulgur, se acoperă vasul și se lasă, pana își dublează volumul și este pufos.
- Pătrunjelul se toaca foarte fin.
- Roșiile se decojesc, se taie cubulete și se pun la scurs intr-o sita.
- Menta și ceapa se toaca mărunt.
- Când bulgurul este pufos, se strecoară și se pune intr-un vas mai mare.Se adauga rosiile scurse, pătrunjelul tocat, ceapa, menta, usturoiul presat,uleiul de masline și zeama de lamaie.
- Cantitatile se ajustează după gust, iar optional se poate adauga castraveți proaspeți.
Alte informatii
Salata Tabbouleh, de origine libaneza, este una dintre cele mai sanatoase salate, plină de vitamine , bogata in fibre si suficient de consistenta, datorita bulgurului adaugat.
Comentarii