Ingrediente

  • 150 g bulgur
  • 4 legături pătrunjel
  • 4 roșii
  • 1 legătura ceapa verde
  • 5-6 frunze ment
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 1 cățel usturoi
  • Zeama de lamaie
  • 1 castravete proaspăt ( optional)
  • sare

Instructiuni

  • Se pune bulgurul intr-un vas, se toarnă apa clocotită cu putina sare peste bulgur, se acoperă vasul și se lasă,  pana  își dublează volumul și este pufos.
  • Pătrunjelul se toaca foarte fin.
  • Roșiile se decojesc, se taie cubulete și se pun la scurs intr-o sita.
  • Menta și ceapa se toaca mărunt.
  • Când bulgurul este pufos, se strecoară și se pune intr-un vas mai mare.Se adauga rosiile scurse, pătrunjelul tocat, ceapa, menta, usturoiul presat,uleiul de masline și zeama de lamaie.
  • Cantitatile se ajustează după gust, iar optional se poate adauga castraveți proaspeți.

Alte informatii

Salata Tabbouleh, de origine libaneza, este una dintre cele mai sanatoase salate, plină de vitamine , bogata in fibre si suficient de consistenta, datorita bulgurului adaugat.