Ingrediente
- 1 ceapa
- 5 roșii
- 1 lingurița pasta tomata
- Fulgi chili
- Menta
- Ardei iute verde
- Pasta de ardei( optional)
- 1 lingurița sumac
- 1 lingurița concentrat de rodie
- 1 legătura pătrunjel
- Bobițe de rodie pentru decor
Instructiuni
- Roșiile se curată de pielița, se toaca foarte mărunt și se pun la scurs intr-o sita.
- Ceapa, ardeiul iute, pătrunjelul și menta se toaca foarte fin, se pun intr-un bol, se adauga roșiile scurse foarte bine, pasta tomata,se pune ulei de masline, concentratul de rodie, fulgii de chili și sumac.
- Optional ( dacă avem),se poate adauga pasta de ardei.
- Fulgii de chili, pătrunjelul tocat și ardeiul iute tocat, se pun după gust.
Alte informatii
Salata Ezme este un preparat turcesc cu legume proaspete tocate foarte mărunt, determinând combinarea perfectă a aromelor.
Comentarii