Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 5 roșii
  • 1 lingurița pasta tomata
  • Fulgi chili
  • Menta
  • Ardei iute verde
  • Pasta de ardei( optional)
  • 1 lingurița sumac
  • 1 lingurița concentrat de rodie
  • 1 legătura pătrunjel
  • Bobițe de rodie pentru decor

 

Instructiuni

  • Roșiile se curată de pielița, se toaca foarte mărunt și se pun la scurs intr-o sita.
  • Ceapa, ardeiul iute, pătrunjelul și menta se toaca foarte fin, se pun intr-un bol, se adauga roșiile scurse foarte bine, pasta tomata,se pune ulei de masline, concentratul de rodie, fulgii de chili și sumac.
  • Optional ( dacă avem),se poate adauga pasta de ardei.
  • Fulgii de chili, pătrunjelul tocat și ardeiul iute tocat, se pun după gust.

Alte informatii

Salata Ezme este un preparat turcesc cu legume proaspete tocate foarte mărunt, determinând combinarea perfectă a aromelor.