Ingrediente

  • 150 g orez sălbatic
  • 80 g caise uscate
  • 20 g cirese uscate
  • 40 g visine uscate
  • 50 g merisoare
  • 50 g stafide aurii
  • 100 g miez nuca
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingura sos de rodie

Instructiuni

  • Orezul se fierbe 10-12 minute in apa cu putina sare, după care se scurge apa, iar orezul se lasă la răcit.
  • Miezul de nuca se prajeste puțin, pentru a îndepărta pe cât posibil coaja de pe miez, după care se toaca grosier.
  • Caisele și stafidele se taie mărunt.
  • Peste orezul fiert și răcit se pun fructele tocate, fructele uscate care nu trebuie taiate( cirese, visine, merisoare), miezul de nuca tocat, uleiul, sosul de rodie și se amesteca.
  • Se adauga sare și eventual sos de rodie, după gust.
  • Este o salata dulce-acrișoară, crocanta in același timp de miezul de nuca.
  • Se servește simpla, sau garnitura, pentru carnea gatita la grătar.