Ingrediente

  • 100 g orez sălbatic
  • 100 g masline negre conservate in ulei
  • 40 g roșii uscate conservate in ulei
  • 40 g caise uscate (6 bucăți)
  • 45 g cirese uscate
  • 40 g merisoare
  • 1/2 ardei gras roșu
  • Pătrunjel verde
  • Sare

Instructiuni

  • Orezul se fierbe 10 minute in apa cu sare, după care se scurge și se lasă la răcit.
  • Fructele,roșiile,ardeiul și pătrunjelul se toaca mărunt.
  • Intr-un bol punem orezul rece, fructele, roșiile, pătrunjelul și ardeiul, adăugăm maslinele întregi, potrivim gustul cu sare, acoperim vasul și lasam 1-2 ore pana servim salata, sa se înmoaie fructele.
  • Nu e nevoie sa adăugăm ulei,sunt suficiente  roșiile și maslinele care sunt conservate in ulei.
  • Fructele sunt după gust, după ce avem prin casa,se pot adauga stafide, seminte, variante sunt multiple.