Ingrediente

  • 150 g icre sărate de crap
  • 450 ml ulei
  • 50-60 ml apa plata foarte rece

Instructiuni

  • Mixam icrele simple câteva secunde, după care adăugăm ulei treptat, ca la maioneza.
  • Când icrele încep sa capete volum,adăugăm din când in când, putina apa foarte rece (eu pun câteva cuburi de gheata in apa).Vom observa ,cum icrele încep sa se albeasca, in momentul când adăugăm apa.
  • Sunt diferite metode , pentru a pregăti icrele: cu griș, felii de pâine, cu ceapa tocata, zeama de lamaie, apa minerală.
  • Pentru ca nu ne plac icrele cu gust acrut,am renunțat la zeama de lamaie, chiar dacă acestea au rolul lor in salata.La aceasta reteta simpla am rămas , după ce am încercat și celelalte variante.
  • Se servește cu ceapa tocata separat, pentru doritori.
  • Se poate adauga ulei mai mult, sau mai puțin, in funcție de preferințe.
  • Dacă icrele sunt prea sărate, se pun intr-un tifon scufundat intr-un vas cu apa, pentru 1-2 ore, după care se scot din apa și se lasă la scurs.
  • Dacă avem icre proaspete, le putem conserva in felul următor: icrele curățate de pielița, se pun intr-un vas, se adauga putina sare  , iar vasul se pune la baia de abur, pana își schimba culoarea( devin portocalii).Cand s-au răcit,se pun in borcan de sticla, se adauga o pelicula de ulei deasupra, se pune capac și se păstrează la frigider.