Ingrediente
- 40 gogosari
- 20 ardei grasi
- 2 kg ceapa
- 2 kg morcovi
- 2 borcane de 400 g cu muștar
- 1/2 l ulei
- 1/2 l otet din vin de 9 grade
- 1,5 l apa
- Sare
- 4-5 foi de dafin
Instructiuni
- Gogosarii și ardeii se taie fideluță.
- Ceapa se taie solzișori și morcovii se dau pe răzătoarea mare.
- Se pune la fiert apa,oțetul ,sare( după gust)si foile de dafin.
- Cand acest amestec începe sa fiarbă ,opărim legumele pe rând pana terminam tot amestecul de legume tocate.
- Punem muștarul intr-un vas si adăugăm uleiul treptat,omogenizam bine si adaugam aceasta “ maioneza”in zeama rece,rămasă după ce am opărit legumele.
- Se adauga legumele opărire in aceasta compoziție rece,se amesteca și se pun in borcane care trebuie sterilizate.
- Eu am făcut un sfert de porție și mi-au ieșit 10 borcane de 400 grame.
- Este perfecta lângă o friptura,omleta sau adăugat in diferite salate de cartofi,orez.....
Comentarii