Ingrediente

  • 40 gogosari
  • 20 ardei grasi
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg morcovi
  • 2 borcane de 400 g cu muștar
  • 1/2 l ulei
  • 1/2 l otet din vin de 9 grade
  • 1,5 l apa
  • Sare
  • 4-5 foi de dafin

Instructiuni

  • Gogosarii și ardeii se taie fideluță.
  • Ceapa se taie solzișori și morcovii se dau pe răzătoarea mare.
  • Se pune la fiert apa,oțetul ,sare( după gust)si foile de dafin.
  • Cand acest amestec începe sa fiarbă ,opărim legumele pe rând pana terminam tot amestecul de legume tocate.
  • Punem muștarul intr-un vas si adăugăm uleiul treptat,omogenizam bine si adaugam aceasta “ maioneza”in zeama rece,rămasă după ce am opărit legumele.
  • Se adauga legumele opărire in aceasta compoziție rece,se amesteca și se pun in borcane care trebuie sterilizate.
  • Eu am făcut un sfert de porție și mi-au ieșit 10 borcane de 400 grame.
  • Este perfecta lângă o friptura,omleta sau adăugat in diferite salate de cartofi,orez.....