Ingrediente
- 3 dovlecei medii
- 2 -3 linguri ulei masline
- 5-6 roșii uscate
- Masline murate după gust (eu am folosit masline murate in sfecla roșie )
- 3-4 linguri iaurt grecesc 10% grasime, sau pentru o salata dietetica folosim branza cremoasă 0,2% grăsime, așa cum am folosit eu
- Condimente după gust( sare, sumac, fulgi de ardei iuți)
- 1 piept mare de pasare gătit dinainte( fiert, la cuptor, la grătar)
Instructiuni
- Dovleceii se dau pe răzătoarea mare, se presara sare și se lasă 15 minute, sa-și lase sucul.
- Se scurs bine și se calesc in ulei de masline, pana se evapora tot lichidul.
- Se pun iar la scurs, pana se răcesc.
- Tocam roșiile,feliem maslinele, iar pieptul de pasare îl tăiem cubulete.
- Amestecam toate ingredientele împreuna cu iaurtul, sau branza degresată și potrivim gustul cu condimente.
- Este o salata delicioasa și o ocazie de a folosi pieptul de pasare, care in general rămâne nemâncat, atunci când se gătește o pasare întreaga.
Comentarii