Ingrediente

  • 3 dovlecei medii
  • 2 -3 linguri ulei masline
  • 5-6 roșii uscate
  • Masline murate după gust (eu am folosit masline murate in sfecla roșie )
  • 3-4 linguri iaurt grecesc 10% grasime, sau pentru o salata dietetica folosim branza cremoasă 0,2% grăsime, așa cum am folosit eu 
  • Condimente după gust( sare, sumac, fulgi de ardei iuți)
  • 1 piept mare de pasare gătit dinainte( fiert, la cuptor, la grătar)

Instructiuni

  • Dovleceii se dau pe răzătoarea mare, se presara sare și se lasă 15 minute, sa-și lase sucul.
  • Se scurs bine și se calesc in ulei de masline, pana se evapora tot lichidul.
  • Se pun iar la scurs, pana se răcesc.
  • Tocam roșiile,feliem  maslinele, iar pieptul de pasare îl tăiem cubulete.
  • Amestecam toate ingredientele împreuna cu iaurtul, sau branza degresată  și potrivim gustul cu condimente.
  • Este o salata delicioasa și o ocazie de a folosi pieptul de pasare, care in general rămâne nemâncat, atunci când se gătește o pasare întreaga.