Ingrediente

  • 6-7 cartofi medii
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 ceapă roșie 
  • 4-5 căței de usturoi
  • 3/4 castraveciori în oțet
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 50-60 g telemea 
  • 1-2 linguri oțet de 6 grade
  • Sare, piper

Instructiuni

  • Cartofii curățați și spălați se taie cubulețe. Se clătesc în apă rece, se scurg de apă și se usucă cu șervețele de hârtie.
  • Într-o tavă se pune hârtie de copt și se așază cartofii pe un singur strat. Se stropesc cu o lingură ulei de măsline și se dau la cuptor, 200 grade, timp de 25-30 minute, până se rumenesc. La jumătatea timpului, se întorc, sau se amestecă, folosind o paletă de silicon. Cartofii copți se pun într-un vas.
  • Peste cartofi se pune usturoiul trecut prin presă, ceapa tăiată julien, castraveții și ardeii tocați mărunt. Se adaugă pătrunjelul tocat și brânza dată pe răzătoare. Eu am folosit telemea de oaie, dar nici cea de vacă nu este rea, iar dacă renunțăm la brânză, avem o salată delicioasă de post.
  • Se amesteca usor, iar în completarea gustului nostru, adăugăm oțet, sare, piper și încă puțin ulei, dacă e cazul.
  • Salata se mănâncă rece, sau caldă, simplă, sau garnitură, cu, sau fără brânză.
  • În orice variantă, este o salată delicioasă!