Ingrediente

  • 100 g orez integral
  • 70 g caise uscate
  • 30 g masline negre
  • 1/4 ceapa roșie
  • 1/2 portocala stoarsă 
  • 1 lingura ulei masline
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel verde tocat
  • 30 g fulgi migdale

Instructiuni

  • Se fierbe orezul in apa cu sare, pana miezul bobului este fiert, după care se scurge apa și se lasă la răcit.
  • Fulgii de migdale se prăjesc puțin.
  • Caisele se pun in apa clocotită pentru 15 minute.
  • Se toaca ceapa, pătrunjelul , caisele și se adauga peste orezul fiert.Se pune peste orez, o parte din fulgii de migdale.
  • Amestecam toate ingredientele, adăugăm maslinele, condimentam cu sare, piper, zeama de portocale, punem uleiul de masline și amestecam ușor.
  • Se pune salata intr-un bol, presaram restul de fulgi de migdale și pătrunjel verde tocat.