Ingrediente
- 100 g orez integral
- 70 g caise uscate
- 30 g masline negre
- 1/4 ceapa roșie
- 1/2 portocala stoarsă
- 1 lingura ulei masline
- Sare și piper după gust
- Pătrunjel verde tocat
- 30 g fulgi migdale
Instructiuni
- Se fierbe orezul in apa cu sare, pana miezul bobului este fiert, după care se scurge apa și se lasă la răcit.
- Fulgii de migdale se prăjesc puțin.
- Caisele se pun in apa clocotită pentru 15 minute.
- Se toaca ceapa, pătrunjelul , caisele și se adauga peste orezul fiert.Se pune peste orez, o parte din fulgii de migdale.
- Amestecam toate ingredientele, adăugăm maslinele, condimentam cu sare, piper, zeama de portocale, punem uleiul de masline și amestecam ușor.
- Se pune salata intr-un bol, presaram restul de fulgi de migdale și pătrunjel verde tocat.
Comentarii