Ingrediente

  • 500 g biscuiți populari 
  • 200 g miez de nucă
  • 250 g rahat
  • 250 ml lapte 
  • 80 g zahăr 
  • 150 g ciocolată 
  • 100 g unt
  • Esențe de vanilie și rom
  • Fulgi de cocos

Instructiuni

  • Pentru inceput se taie rahatul in bastonașe, apoi se pregătește sosul de ciocolată.
  • Într-un vas antiaderent se pun laptele, zahărul, untul și ciocolata. Pentru acest salam am folosit părți egale de ciocolată cu lapte și ciocolată cu 54,5% cacao. Altă dată am făcut acest sos cu ciocolată amăruie cu 70% cacao, însă nu a fost, ceea ce-mi doream.
  • Se pune vasul la foc mic, amestecând mereu, până se topește ciocolata și obținem un sos subțire. Se pune rahatul peste sosul obținut, se ține pe foc, cat să tragă un clocot.
  • Se dă vasul deoparte, iar cat se răcește puțin, se pregătesc biscuiții și miezul de nucă.
  • Se folosesc biscuiți populari, care se rup cu mâna în bucăți mici, sau se trec cu sucitorul peste ei, având grijă, să nu se fărâme prea tare.
  • Miezul de nucă se taie bucăți mici și se pun într-un vas încăpător peste biscuiții fărâmați.
  • Sosul de ciocolată se aromatizeaza după gust cu esențe de vanilie și rom, apoi se toarnă peste biscuiți.
  • Se amestecă totul bine, folosind o lingură, dar eu, sincer, am amestecat cu mâna, ca e mai ușor.
  • Pe blatul de lucru se asaza folie alimentară, pentru care se pune 1/2 din compoziție.
  • Se presează bine, dând forma unei rulade, apoi se trece prin fulgi de cocos.
  • Rulada obținută se strânge în folie alimentară, iar capetele se innoada.
  • Procedăm la fel cu restul de compoziție, având la final două rulade, care se dau la frigider câteva ore, până se întăresc.