Ingrediente

  • 4 felii cotlet de porc
  • 150 g carne tocată vită
  • 2-3 ardei copți
  • 2 bucati cașcaval Dukan ( 40-50 grame)
  • Sare, piper, cimbrișor 
  • 1-2 căței usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline

Instructiuni

  • Din bucata de cotlet se taie patru felii, cam de un centimetru grosime, dar în felul următor: prima felie nu se taie de tot, a doua felie se taie complet. Astfel, din două felii, când le desfacem, vom avea o bucată de cotlet mai mare. Se presară sare și piper și se bat cu ciocanul de șnițele, pentru a le întinde și a le subția.
  • Carnea tocată se condimentează cu sare, piper și usturoi trecut prin presa, apoi se întind pe cele două bucăți de carne (vezi galeria foto).
  • Peste carnea tocată se întind bucăți de ardei copți, apoi pe un capăt se pune bucata de cașcaval.
  • Se rulează strâns, iar cele două rulouri formate se leagă cu sfoară alimentară.
  • Se presară cimbrișor peste rulouri și se pun pe o tavă cu hârtie de copt.
  • Se dau la cuptor la 200 grade, pentru 20 minute, când se scot din cuptor și se ung rulourile cu ulei de măsline.
  • Se dau iar la cuptor, până se rumenesc, având grijă, să nu le uscăm prea tare.
  • Se lasă la răcit, se îndepărtează ața și se feliază.
  • Rulourile se servesc reci alături de salată, sau diferite legume.
  • Dacă nu avem cașcaval Dukan, nu folosim, la fel și ardeii copti, nu avem, nu punem și atunci vom avea doar o ruladă de cotlet cu carne tocată.