Ingrediente
- 4 felii cotlet de porc
- 150 g carne tocată vită
- 2-3 ardei copți
- 2 bucati cașcaval Dukan ( 40-50 grame)
- Sare, piper, cimbrișor
- 1-2 căței usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
Instructiuni
- Din bucata de cotlet se taie patru felii, cam de un centimetru grosime, dar în felul următor: prima felie nu se taie de tot, a doua felie se taie complet. Astfel, din două felii, când le desfacem, vom avea o bucată de cotlet mai mare. Se presară sare și piper și se bat cu ciocanul de șnițele, pentru a le întinde și a le subția.
- Carnea tocată se condimentează cu sare, piper și usturoi trecut prin presa, apoi se întind pe cele două bucăți de carne (vezi galeria foto).
- Peste carnea tocată se întind bucăți de ardei copți, apoi pe un capăt se pune bucata de cașcaval.
- Se rulează strâns, iar cele două rulouri formate se leagă cu sfoară alimentară.
- Se presară cimbrișor peste rulouri și se pun pe o tavă cu hârtie de copt.
- Se dau la cuptor la 200 grade, pentru 20 minute, când se scot din cuptor și se ung rulourile cu ulei de măsline.
- Se dau iar la cuptor, până se rumenesc, având grijă, să nu le uscăm prea tare.
- Se lasă la răcit, se îndepărtează ața și se feliază.
- Rulourile se servesc reci alături de salată, sau diferite legume.
- Dacă nu avem cașcaval Dukan, nu folosim, la fel și ardeii copti, nu avem, nu punem și atunci vom avea doar o ruladă de cotlet cu carne tocată.
Comentarii