Ingrediente

  • 650 g piept de curcan
  • Sare
  • Piper
  • Boia dulce
  • Ierburi mediteraneene 
  • Condimente Biryani
  • Ața alimentara

Instructiuni

  • Bucățile de piept ( am avut doua bucăți mai mici) se subțiază din cuțit, apoi se bat cu ciocanul pentru șnițele.
  • Se întind bucatile de carne, una lângă alta, se condimentează partea care vine in interiorul ruladei (eu am folosit sare și condimente Biryani), se rulează strâns și se leagă cu ața alimentara.
  • Se pune rulada intr-o tava, pe hârtie de copt și se gătește 50 minute, la 180 grade, cuptorul fiind preîncălzit .
  • După 1/2 ora, se întoarce rulada in tava, se verifica carnea cu o scobitoare (dacă iese lichid prin înțepătura de scobitoare, carnea trebuie, sa mai stea la cuptor). Timpul de gătire poate fi mai  mult, sau mai puțin, in funcție de grosimea cărnii, de originea ei (cea din comerț se gătește mai repede, pe când, carnea păsării crescută la curte, necesita timp mai mult de gătire).
  • Când rulada este făcută, se scoate din cuptor, se lasă puțin, sa se răcorească, iar la final se unge pe toate părțile, cu un amestec de boia dulce și ierburi mediteraneene.
  • După ce se răcește complet, se poate felia.
  • In dieta Dukan, rulada se consuma din prima faza a dietei, adică din atac.
  • Condimentele pot fi altele, decât am folosit eu, depinde de gustul fiecăruia.