Ingrediente
Blat
- 3 oua
- 2 linguri tarate ovaz
- O lingura tarate pshillium
- 2 linguri lapte praf
- O lingurița konjak sau 20 g amidon de porumb
- 4 lg indulcitor
- 1/2 praf de copt
- 150 g lapte batut 2%
Crema
- 250 g branza degresată cremoasă 0,2% grăsime
- 330 ml lapte batut 2% grăsime
- Un plic gelatina
- 100 ml lapte
- Indulcitor după gust
- 200 g căpșuni tăiate
Glazura
- Un pătrat mare de ciocolata amaruie
- 4-5 linguri lapte
Instructiuni
Blat
- Se amesteca taratele,laptele praf,konjakul ( sau amidonul)și praful de copt.
- Gălbenușurile și iaurtul se omogenizează,după care adăugăm amestecul de ingrediente uscate.Se amesteca bine.
- Albușurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga indulcitorul pe rând,continuând sa mixam,pana obținem o bezea ferma.
- Cu o spatula incorporam albușurile in compozitia de gălbenușuri,amestecand ușor.
- In tava de 40/35 tapetata cu hârtie de copt,întindem compozitia.
- Se coace la foc potrivit,circa 15 minute( in funcție de cuptor).
- Se scoate din cuptor și se lasă pe hârtie,pana se răcește.
Crema
- Hidratăm,apoi topim gelatina in lapte.
- Branza,iaurtul și indulcitorul se amesteca.
- Se adauga gelatina topita(se pun 2-3 lg din crema de branza peste gelatina topita,se amesteca bine,după care se adauga in restul de crema,așa evitam cocoloașele de gelatina).Se da crema la rece10-15 minute,sa se întărească ,cât sa nu curgă de pe blat.
- Întoarcem blatul,desprindem hârtia,întindem crema iar peste crema așezăm bucatile de căpșuni.
- Se rulează,se înfășoară cu folie alimentara și se da la frigider 2-3 ore.
- Se scoate din frigider și din folie,se topește ciocolata in lapte și se glazureaza rulada.
Comentarii