Ingrediente

Blat

  • 3 oua
  • 2 linguri tarate ovaz
  • O lingura tarate pshillium 
  • 2 linguri lapte praf
  • O lingurița konjak sau 20 g amidon de porumb
  • 4 lg indulcitor
  • 1/2 praf de copt
  • 150 g lapte batut 2%

Crema

  • 250 g branza degresată cremoasă 0,2% grăsime
  • 330 ml lapte batut 2% grăsime
  • Un plic gelatina
  • 100 ml lapte 
  • Indulcitor după gust
  • 200 g căpșuni tăiate

Glazura

  • Un pătrat mare de ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri lapte

Instructiuni

Blat 

  • Se amesteca taratele,laptele praf,konjakul ( sau amidonul)și praful de copt.
  • Gălbenușurile și iaurtul se omogenizează,după care adăugăm amestecul de ingrediente uscate.Se amesteca bine.
  • Albușurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga indulcitorul pe rând,continuând sa mixam,pana obținem o bezea ferma.
  • Cu o spatula incorporam albușurile in compozitia de gălbenușuri,amestecand ușor.
  • In tava de 40/35 tapetata cu hârtie de copt,întindem compozitia.
  • Se coace la foc potrivit,circa 15 minute( in funcție de cuptor).
  • Se scoate din cuptor și se lasă pe hârtie,pana se răcește.

Crema

  • Hidratăm,apoi topim gelatina in lapte.
  • Branza,iaurtul și indulcitorul se amesteca.
  • Se adauga gelatina topita(se pun 2-3 lg din crema de branza peste gelatina topita,se amesteca bine,după care se adauga in restul de crema,așa evitam cocoloașele de gelatina).Se da crema la rece10-15 minute,sa se întărească ,cât sa nu curgă de pe blat.
  • Întoarcem blatul,desprindem hârtia,întindem crema iar peste crema așezăm bucatile de căpșuni.
  • Se rulează,se înfășoară cu folie alimentara și se da la frigider 2-3 ore.
  • Se scoate din frigider și din folie,se topește ciocolata in lapte și se glazureaza rulada.