Ingrediente

Blat

  • Un dovlecel mediu
  • 2 oua
  • 2 linguri griș
  • 100 g cașcaval ras

Umplutura 

  • 300-400 g carne tocata
  • O ceapa
  • Alte condimente la alegere( pătrunjel verde, sare, piper, usturoi)

Instructiuni

Blat

  • Tava 35/25 
  • Se da dovlecelul pe răzătoarea mare,se scurge bine de zeama, se adauga ouale,cașcavalul dat pe razatoare și grișul.Nu adăugăm sare,întrucât cașcavalul este sarat.
  • In tava tapetata cu hârtie și unsa cu puțin ulei,întindem compozitia.Se da la cuptor la foc mediu și se coace doar cât sa se întărească puțin deasupra( se verifica după 10 minute,iar dacă e nevoie se mai tine puțin la cuptor).Se scoate blatul și se întinde deasupra carnea, tocata împreuna cu ceapa( se dau prin mașina de tocat de 2-3 ori, sa obținem o pasta fina), amestecată cu condimente la alegere.
  • Se rulează,ajutându-ne de hârtia de copt, se acoperă cu hârtia și se da la cuptor pentru 30-35 minute.Dupa acest timp, se îndepărtează hârtia de pe rulada și se mai tine. 10-15 minute pentru a se rumeni deasupra.