Ingrediente

  • 150 g unt
  • 4 linguri cu vârf faina( 110 g)
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 250 g cașcaval
  • 1 lingurița sare
  • 1 lingurița piper

Instructiuni

 

  • Untul se pune la topit intr-un vas antiaderent, mai mare.
  • Se adauga făina peste unt și se amesteca mereu cu un tel, 2-3 minute.
  • Se adauga 3/4 din lapte, amestecand mereu.
  • Se ia de pe foc.
  • Se pune restul de lapte și cate un ou, amestecand mereu cu telul.
  • Se adauga sare și piper.
  • Compozitia este mai groasa, ca cea de la clătite și se toarnă in tava mare a aragazului, pe care a fost așezată hârtie de copt.
  • Se coace in cuptorul preîncălzit la 150 grade, timp de 30 minute, apoi se porneste ventilatia cuptorului și se mai lasă 8-9 minute, pana ce blatul se rumenește. Vom observa, ca va creste la copt.
  • Se scoate tava din cuptor, iar blatul se ia cu tot cu hârtie și se asaza pe masa de lucru. Se lasă 2-3 minute, sa se răcorească și sa se lase blatul, se presara cașcaval dat pe răzătoarea mare și se rulează.
  • Se pune iar in tava, apoi la cuptor, pana se topește cașcavalul, iar rulada se rumenește la suprafața, aproximativ 10 minute.
  • Este o rulada delicioasa, care poate fi consumată, atât calda, cât și rece.