Ingrediente
Blat
- 275 g albușuri
- 150 g zahăr tos
- 100 ml ulei
- 150 g făina
- 1 lingura otet
- 1 praf de sare
- Esența vanilie
Crema
- 200 g mascarpone
- 500 g smantana cu 35% grăsime
- 120 g zahăr pudra
- Cireșe confiate (optional)
Decor
- Crema și cirese confiate
Instructiuni
Blat
- Se încălzește cuptorul la 170 grade.
- Se asaza hârtie de copt pe o tava mare cu diametrul de 40/30 cm.
- Albușurile, la temperatura camerei, se mixează cu un praf de sare. Când incep sa facă vârfuri, se adauga oțetul, zaharul și se bat la viteza maxima, pana obținem o bezea lucioasa, iar zaharul este topit.
- Se toarnă uleiul in fir subțire, apoi esența de vanilie și se mixează cu mixerul, sau la robot, folosind viteza mică a aparatului.
- Cu o spatula se incorporeaza făina cernută, in trei etape, amestecand ușor, cu mișcări largi.
- Se toarnă bezeaua in tava pregatita înainte, se nivelează și se coace la temperatura de 170 grade, timp de 15-16 minute.
- Blatul copt se scoate din tava, se asaza o hârtie de copt deasupra și se întoarce, îndepărtând hârtia pe care s-a copt.
- Se rulează cu tot cu hârtie și se lasă la răcit pe un grătar. Eu am rulat blatul in lung, obținând o rulada de 40 cm.
Crema
- Se mixează mascarpone și smantana, ambele reci de la frigider, pana se întăresc, se adauga zaharul pudra, continuind sa batem cu mixerul, pana obținem o crema ferma și aerată.
Asamblare
- Se desface blatul din hârtie și se asaza pe folie alimentara. Am tăiat doua bucăți de folie, mai lungi decât rulada și le-am suprapus la un capăt, pentru a forma o folie mai lata, pentru a înfășura rulada in ea.
- Peste blat se pune un strat generos de crema (punem deoparte din crema, sa avem pentru decor). Pentru putina culoare, peste crema am asezat cirese confiate tăiate in patru.
- Se ruleaza strâns, iar rulada se înfășoară in folie alimentara.
- Se da la rece câteva ore, sau mai bine peste noapte.
- A doua zi se îndepărtează folia alimentara, se îmbracă rulada cu crema lasata deoparte si se ornează cu cirese confiate.
- Neavând un platou atât de lung, am tăiat rulada in doua si am asezat-o pe o farfurie întinsa.
- Rulada are un blat moale si se taie foarte ușor.
- Cireșele confiate sunt optionale, eu le-am adăugat, pentru o pata de culoare, blatul si crema fiind albe amandoua.
Comentarii