Ingrediente

Blat

  • 275 g albușuri
  • 150 g zahăr tos
  • 100 ml ulei
  • 150 g făina
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare
  • Esența vanilie

Crema

  • 200 g mascarpone
  • 500 g smantana cu 35% grăsime
  • 120 g zahăr pudra
  • Cireșe confiate (optional)

Decor

  • Crema și cirese confiate

Instructiuni

Blat

  • Se încălzește cuptorul la 170 grade.
  • Se asaza hârtie de copt pe o tava mare cu diametrul de 40/30 cm.
  • Albușurile, la temperatura camerei, se mixează cu un praf de sare. Când incep sa facă vârfuri, se adauga oțetul, zaharul și se bat la viteza maxima, pana obținem o bezea lucioasa, iar zaharul este topit.
  • Se toarnă uleiul in fir subțire, apoi esența de vanilie și se mixează cu mixerul, sau la robot, folosind viteza mică a aparatului.
  • Cu o spatula se incorporeaza făina cernută, in trei etape, amestecand ușor, cu mișcări largi.
  • Se toarnă bezeaua in tava pregatita înainte, se nivelează și se coace la temperatura de 170 grade, timp de 15-16 minute.
  • Blatul copt se scoate din tava, se asaza o hârtie de copt deasupra și se întoarce, îndepărtând hârtia pe care s-a copt.
  • Se rulează cu tot cu hârtie și se lasă la răcit pe un grătar. Eu am rulat blatul in lung, obținând o rulada de 40 cm.

Crema

  • Se mixează mascarpone și smantana, ambele reci de la frigider, pana se întăresc, se adauga zaharul pudra, continuind sa batem cu mixerul, pana obținem o crema ferma și aerată.

Asamblare

  • Se desface blatul din hârtie și se asaza pe folie alimentara. Am tăiat doua bucăți de folie, mai lungi decât rulada și le-am suprapus la un capăt, pentru a forma o folie mai lata, pentru a înfășura rulada in ea.
  • Peste blat se pune un strat generos de crema (punem deoparte din crema, sa avem pentru decor). Pentru putina culoare, peste crema am asezat cirese confiate tăiate in patru.
  • Se ruleaza strâns, iar rulada se înfășoară in folie alimentara.
  • Se da la rece câteva ore, sau mai bine peste noapte.
  • A doua zi se îndepărtează folia alimentara, se îmbracă rulada cu crema lasata deoparte si se ornează cu cirese confiate.
  • Neavând un platou atât de lung, am tăiat rulada in doua si am asezat-o pe o farfurie întinsa.
  • Rulada are un blat moale si se taie foarte ușor.
  • Cireșele confiate sunt optionale, eu le-am adăugat, pentru o pata de culoare, blatul si crema fiind albe amandoua.