Ingrediente

Blat

  • 190 g albușuri
  • 125 g zahăr tos
  • 100 g zahăr vanilat
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare
  • 30 g amidon de porumb
  • 40 g fulgi de migdale

Crema

  • 250 g mascarpone
  • 200 g smantana cu 30% grăsime
  • 30 g zahăr pudra vanilat
  • 200 g căpșuni proaspete

Instructiuni

Blat

  • Încălzim cuptorul la 150 grade.
  • Tava mare a aragazului o tapetam cu hârtie de copt.
  • Albușurile se mixează, pana devin spumoase.
  • Se adauga oțetul și zaharul tos, continuind sa batem albușurile la robot, sau mixer, la viteza mare, pana obținem o bezea ferma și lucioasa, iar zaharul nu se simte. Dacă se asaza cristale de zahăr pe vasul robotului, se oprește aparatul, se curată marginea cu spatula și se continua mixarea albușurile.
  • Se lasă robotul deoparte, iar cu spatula, cu mișcări largi, incorporam zaharul pudra amestecat cu amidonul.
  • Se întinde bezeaua obținută in tava, având grija, sa fie un strat de aceeași grosime. Deasupra se presara fulgi de migdale.
  • Se coace la 150 grade, încălzire sus-jos și ventilatie, timp de 25 minute. După 10 minute, din momentul când am dat tava la cuptor, se pune peste bezea o coala de hârtie de copt, pentru a nu se arde fulgii de migdale și bezeau.
  • Se asaza o hârtie curată peste un prosop de bucatarie, iar peste hârtie presaram zahăr pudra. Acesta va face, ca blatul sa nu se lipească de hârtie de copt.
  • Se scoate tava din cuptor, se ia blatul cu tot cu hârtie, se întoarce in așa fel, ca partea cu migdale, sa fie așezată peste hârtia curată, care a fost presărată cu zahăr pudra, iar hârtia de copt care este lipita de blat, sa fie deasupra.
  • Se desprinde ușor hârtia de copt de pe blat, ajutându-ne de un cuțit cu lama lunga, având grija, sa nu se rupa blatul.
  • Se lasă la răcit, acolo unde am pus-o, adică pe prosop si hârtia de copt, întinsa, fără s-o rulam( vezi galeria foto).

Crema

  • Se spală, se curata si se șterg căpșunile de apa, apoi se taie bucăți mici.
  • Smantana si mascarpone, ambele reci de la frigider, împreuna cu zaharul pudra se mixează, pana obținem o crema ferma.
  • Se întinde pe toată suprafața blatului, iar deasupra se pun bucatile de căpșuni.
  • Se rulează, la început ajutându-ne de hârtia de copt, apoi blatul se rulează destul de ușor.
  • Se da la frigider pentru minim o ora, apoi se poate felia.