Ingrediente

Blat

  • 4 oua
  • 120 g zahăr
  • 100 g făina
  • 30 g cacao
  • 100 g alune de padure

Crema

  • 250 g mascarpone
  • 180 g nutella
  • 120 g smantana cu 35% grăsime 

In plus

  • 40 g alune de pădure
  • 2 batoane napolitane Kinder Bueno cu alune de pădure 
  • 10 bomboane Ferrero Roche

Decor

  • Bucle de ciocolata albă și neagră

Instructiuni

Pentru aceasta rulada, care este foarte delicioasa, am avut sursa de inspirație, in linkul de prezentare. Mi-a plăcut ideea, cu bomboane Ferrero Roche puse in rulada, la fel și blatul cu alune de pădure, insa crema am făcut-o, după placul familiei, pentru ca, nu agreem in mod deosebit cremele cu multă ciocolata.
Blat

  • Pentru blat am folosit 100 g alune de pădure, din care 50 g le-am tăiat grosier, iar 50 g le-am dat la râșnița de cafea, pentru a obtine făina de alune, pentru ca, oriunde am căutat, nu am găsit făina de alune, care era prezenta in reteta de inspirație, sau poate, nu am căutat unde trebuia!
  • Am încălzit cuptorul la 170 grade.
  • Pe o tava cu dimensiunile de 35/30 cm am asezat hârtie de copt.
  • Făina și cacaua se amesteca și se cern împreuna.
  • Se mixeaza ouale cu zaharul și un praf de sare, pana se deschid la culoare și își dublează volumul.
  • Se incorporeaza cu o spatula amestecul de făina cernut, apoi se adauga alunele tocate grosier și la final se pune făina de alune.
  • Compozitia obținută se întinde in strat uniform, in tava pregatita anterior.
  • Se coace la 170 grade, timp de 13-15 minute, pana se rumenește ușor, iar dacă apăsam cu degetele, simțim ca s-a întărit. Eu am ținut blatul la cuptor 13 minute.
  • Se scoate tava din cuptor, se ia blatul cu tot cu hârtie, se întoarce, sa putem desprinde hârtia, apoi se pune iar pe hârtia de copt și se rulează cu tot cu hârtie. Eu am rulat blatul pe lungime, obținând o rulada de 35 cm. Blatul rulat se învelește intr-un prosop și se lasă la răcit.

Crema

  • Mascarpone și nutella se mixează, pana se omogenizează și începe, sa se deschidă la culoare. Se adauga smantana rece, neaparat cu procent mare de grăsime și se mixează, pana capata volum si fermitate.

Asamblare

  • Pe un blat de lemn destul de lung, se pune folie alimentara, pentru a nu se lipi rulada de blatul de lemn și se asaza foaia de rulada desfăcută.
  • Pe toată suprafața se întinde cam 3/4 din crema.
  • Pe marginea blatului se pune un rând de bomboane, iar pe restul cremei se presara alune de pădure tocate grosier si 2 batoane de napolitane Kinder Bueno cu crema de alune de pădure, tăiate mărunt.
  • Se rulează, ajutându-ne de hârtie.
  • Cu restul de crema se îmbracă rulada, iar deasupra se decoreaza cu bucle de ciocolata, sau se poate face alt decor.
  • Se lasă la rece măcar 12 ore.
  • Este o rulada foarte delicioasa, cu blat crocant, crema fina cu nutella, iar bomboanele, alunele si napolitanele puse peste crema, ii dau un gust deosebit.