Pulpele de pui se spală, eventual se mai pârlesc la flacăra aragazului, dacă e cazul. Se presară sare grunjoasă, se pun într-un vas cu capac și se lasă la frigider peste noapte.
Se gătesc, după ce se scot din frigider și stau la temperatura camerei 3-4 ore.
Într-o tigaie se înfierbântă 2-3 linguri ulei de măsline și se prăjesc pulpele, întâi cu pielea în jos, apoi se întorc, rumenindu-le pe ambele părți. Se prăjesc pe rând, iar pulpele prăjite se pun pe o farfurie.
Se dă tigaia de pe foc, să se răcească puțin grăsimea rămasă, apoi se adaugă ceapa curățată și tăiată mărunt. Se călește la foc mic, 5-6 minute, apoi se pune usturoiul curățat și zdrobit cu latul unui cuțit și o linguriță de sare. Se calesc, încă 5-6 minute, până ceapa este gătită, cam pe jumătate.
Se toarnă vinul și se fierbe 2-3 minute.
Într-o tavă încăpătoare se răstoarnă legumele călite, cu tot cu lichidul din tigaie, iar deasupra se pun pulpele prăjite pe un singur rând. Grăsimea din farfurie lăsată de pulpe, se toarnă în tavă.
Se acoperă carnea cu hârtie de copt umezită cu apă, iar tava se căptușește cu folie de aluminiu.
Se dă tava în cuptor la 200 grade, timp de 60 minute. Dacă pulpele sunt din comerț, într-o oră sunt gata. Oricum se verifică, dacă sunt gătite, înțepând cu o scobitoare în partea cea mai groasă a pulpei. Prin locul înțepat ar trebui, să nu iasă lichid tulbure.
Când sunt gata, se dă tava descoperită la cuptor, cu ventilație sus-jos, pentru încă 7-8 minute, până ce pulpele se rumenesc la suprafața.
Între timp se face o mămăliguță si mujdei de usturoi, dar se potrivesc de minune, alături de piure și murături, totul ține de pofta de moment!
Comentarii