Ingrediente

  • 6 pulpe de pui
  • 1 căpățână usturoi
  • 400 g roșii tocate (o cutie roșii tocate Mutti)
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • Sare, piper, pătrunjel verde tocat

Instructiuni

  • Pulpele se curăță, se pârlesc, dacă e cazul, apoi se spală și se taie în două.
  • Se presară o lingură rasă cu sare grunjoasă peste carne, se pun într-un vas acoperit si se lasa la temperatura camerei 3-4 ore.
  • O tigaie încăpătoare și antiaderenta se pune la încălzit, apoi se așază pulpele cu pielea în jos. Carnea trebuie să sfârâie, când e pusa în tigaia fierbinte. Se rumenesc pulpele pe toate părțile.
  • Între timp se curăță usturoiul și se taie felii.
  • Când pulpele sunt rumenite, se adaugă usturoiul, călindu-l în grăsimea fierbinte 20-30 secunde.
  • Imediat se toarnă roșiile pasate și se amesteca cu lingura, să intre printre bucățile de carne.
  • Se presară piper și se toarnă vinul.
  • Se gătește carnea 3-4 minute în tigaia fără capac, apoi se acoperă și se lasă la foc mediu, până cand carnea este fragedă și sosul ramas este gros (aproximativ o oră).
  • Se presară pătrunjel verde tocat, se acoperă vasul și se lasă 10 minute in repaus.
  • Garniturile pentru aceste pulpe cu usturoi și sos de roșii sunt diverse, de la clasicul piure de cartofi, de conopidă sau dovleac, ori pilaf,etc…dacă nu, alte opțiuni ar fi mâncate cu paine proaspătă, sau mămăligă.