Ingrediente
- 2 pulpe de miel
- 1,5 linguri sare grunjoasa
- 1 lingura piper
- 400 g roșii pasate
- 3-4 crenguțe cimbru
- 4-5 crenguțe rozmarin
Instructiuni
Pulpele de miel au fost destul de mari, pregătindu-le pentru o zi, când am avut oaspeți la masa. Reteta este simpla, fără prea mari bătăi de cap, insa rezultatul a fost peste asteptarile musafirilor, iubitori de preparate din carne de miel.
- Pulpele se spală foarte bine, apoi se șterg cu hârtie absorbanta. La partea inferioară a pulpelor se face o tăietura de jur împrejur, pentru a taia tendoanele.
- Se condimentează cu sare, piper și se masează temeinic cu roșiile pasate (am folosit o cutie de roșii pasate Mutti).
- Se pun pulpele intr-o punga încăpătoare și se lasă la frigider peste noapte.
- A doua zi se scot de la frigider și se lasă la temperatura camerei 3-4 ore, apoi se asaza intr-o tava încăpătoare, cu tot cu roșiile scurse in punga, se pun crenguțele de cimbru și rozmarin, iar carnea se acoperă cu hârtie de copt bine umezita.
- Peste tava se asaza folie de aluminiu, strângând capetele foliei sub buza tavii. Astfel se inchide ermetic, carnea va lasă suc și nu va fi nevoie, de apa, sau vin in tava.
- Se da la cuptor la temperatura de 200 grade, pentru 2 ore și jumătate, când se verifica pulpele. Se inteapa cu un bat de frigăruie in partea cea mai groasa, iar daca batul este uscat, iar prin locul înțepat nu iese lichid tulbure, înseamnă ca e gata. In caz ca, mai trebuie gatit, se da tava la cuptor, dar fără folia de aluminiu, numai carnea se va acoperi cu hârtia de copt, sa nu se rumeneasca prea tare la suprafața. In ultimele 15 minute se descoperă carnea, pentru a prinde culoare deasupra.
- Se scoate tava din cuptor, iar pulpele se asaza pe o farfurie și se țin acoperite cu prosop de bucatarie încă 15 minute.
- Nu am reușit, sa pun pulpele cu os pe platou, pentru ca, acestea au ieșit întregi, lăsând pulpele complet dezosate.
- Ca și garnitura a fost humus, muhammara și salata proaspăta, totul formând un adevărat festin.
Comentarii