Ingrediente
- O bucata de pulpa( bucata care am gătit-o avea 1100 g)
- 400 g roșii pasate din conserva
- 2 morcovi mari
- 2 fire praz
- Un cartof
- O cartof mare
- 4-5 linguri ulei masline
- 200 ml vin
- Sare
- Piper
- Cimbru( o lingurița)
- O foaie dafin
Instructiuni
- Pentru început pregătim pulpa de vita.Se spală, se da cu sare și piper și se tine peste noapte la marinad in toată cantitatea de roșii pasate.
- Ideea mi s-a părut interesantă, văzând-o pe site-ul Savori Urbane și am zis, sa încerc și acest mod de a marina carnea.
- Am pus bucata de carne cu tot cu roșiile pasate intr-o punga, am întors-o pe o parte și pe alta, sa fie carnea cuprinsă de roșii peste tot și am lăsat-o la frigider peste noapte.
- A doua zi am scos punga din frigider și am lasat-o la temperatura camerei 2 ore, înainte de a găti efectiv pulpa de vita.
- Morcovii, prazul și cartoful se curată, se taie bucăți mai mari, se pun împreuna intr-un vas și se dau cu sare și piper.
- Usturoiul se curată și se taie felii.
- Pulpa se scoate din roșii, se curată bine cu un cuțit, de toată pasta care este pe ea, se șterge cu servetele de hârtie și se unge cu 2 linguri de ulei, pe ambele părți.
- Pasta de roșii, in care am marinad carnea și tot ce am curățat de pe ea, se păstrează.
- Am înfierbântat un vas de tuci și am rumenit carnea pe ambele părți, doar cât se albește carnea, 2 minute pe fiecare parte.
- Am scos carnea pe o farfurie.
- Am adăugat acum in vas, restul de ulei, am adăugat toate legumele și le-am lăsat pe foc 1-2 minute, fiind ulei puțin, nu voiam sa le ard.
- Am oprit focul și am adăugat roșiile păstrate de la marinada, usturoiul feliat, vinul, cimbrul și o foaie de dafin.
- Am asezat între legume bucata de carne, am acoperit cu hârtie de copt iar vasul l-am acoperit cu doua rânduri de folie de aluminiu, sa închid ermetic vasul, neavând capac.
- Am dat vasul la cuptor, pentru 2 ore și jumătate, la 175 grade, cu încălzire de jos.
- După o ora jumătate am verificat carnea, avea suficient lichid, nefiind riscul sa se arde legumele, insa am redus focul la 160 grade și am lăsat încă o ora vasul la cuptor.
- După doua ore și jumătate, carnea era frageda, legumele gătite, iar sosul era unul consistent, nefiind nevoie sa mai las vasul descoperit la cuptor.
- S-a servit alături de broccoli tras in unt.
Comentarii