Ingrediente

  • O bucata de pulpa( bucata care am gătit-o avea 1100 g)
  • 400 g roșii pasate din conserva
  • 2 morcovi mari
  • 2 fire praz
  • Un cartof
  • O cartof mare
  • 4-5 linguri ulei masline
  • 200 ml vin
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru( o lingurița)
  • O foaie dafin

Instructiuni

  • Pentru început pregătim pulpa de vita.Se spală, se da cu sare și piper și se tine peste noapte la marinad in toată cantitatea de roșii pasate.
  • Ideea mi s-a părut interesantă, văzând-o pe site-ul Savori Urbane și am zis, sa încerc și acest mod de a marina carnea.
  • Am pus bucata de carne cu tot cu roșiile pasate intr-o punga, am întors-o pe o parte și pe alta, sa fie carnea cuprinsă de roșii peste tot și am lăsat-o la frigider peste noapte.
  • A doua zi am scos punga din frigider și am lasat-o la temperatura camerei 2 ore, înainte de a găti efectiv pulpa de vita.
  • Morcovii, prazul și cartoful se curată, se taie bucăți mai mari, se pun împreuna intr-un vas și se dau cu sare și piper.
  • Usturoiul se curată și se taie felii.
  • Pulpa se scoate din roșii, se curată bine cu un cuțit, de toată pasta care este pe ea, se șterge cu servetele de hârtie și se unge cu 2 linguri de ulei, pe ambele părți.
  • Pasta de roșii, in care am marinad carnea și tot ce am curățat de pe ea, se păstrează.
  • Am înfierbântat un vas de tuci și am rumenit carnea pe ambele părți, doar cât se albește carnea, 2 minute pe fiecare parte.
  • Am scos carnea pe o farfurie.
  • Am adăugat acum in vas, restul de ulei, am adăugat toate legumele și le-am lăsat pe foc 1-2 minute, fiind ulei puțin, nu voiam sa le ard.
  • Am oprit focul și am adăugat roșiile păstrate de la marinada, usturoiul feliat, vinul, cimbrul și o foaie de dafin.
  • Am asezat între legume bucata de carne, am acoperit cu hârtie de copt iar vasul l-am acoperit cu doua rânduri de folie de aluminiu, sa închid ermetic vasul, neavând capac.
  • Am dat vasul la cuptor, pentru 2 ore și jumătate, la 175 grade, cu încălzire de jos.
  • După o ora jumătate am verificat carnea, avea suficient lichid, nefiind riscul sa se arde legumele, insa am redus focul la 160 grade și am lăsat încă o ora vasul la cuptor.
  • După doua ore și jumătate, carnea era frageda, legumele gătite, iar sosul era unul consistent, nefiind nevoie sa mai las vasul descoperit la cuptor.
  • S-a servit alături de broccoli tras in unt.