O bucata de pulpa( bucata care am gătit-o avea 1100 g)
400 g roșii pasate din conserva
2 morcovi mari
2 fire praz
Un cartof
O cartof mare
4-5 linguri ulei masline
200 ml vin
Sare
Piper
Cimbru( o lingurița)
O foaie dafin
Instructiuni
Pentru început pregătim pulpa de vita.Se spală, se da cu sare și piper și se tine peste noapte la marinad in toată cantitatea de roșii pasate.
Ideea mi s-a părut interesantă, văzând-o pe site-ul Savori Urbane și am zis, sa încerc și acest mod de a marina carnea.
Am pus bucata de carne cu tot cu roșiile pasate intr-o punga, am întors-o pe o parte și pe alta, sa fie carnea cuprinsă de roșii peste tot și am lăsat-o la frigider peste noapte.
A doua zi am scos punga din frigider și am lasat-o la temperatura camerei 2 ore, înainte de a găti efectiv pulpa de vita.
Morcovii, prazul și cartoful se curată, se taie bucăți mai mari, se pun împreuna intr-un vas și se dau cu sare și piper.
Usturoiul se curată și se taie felii.
Pulpa se scoate din roșii, se curată bine cu un cuțit, de toată pasta care este pe ea, se șterge cu servetele de hârtie și se unge cu 2 linguri de ulei, pe ambele părți.
Pasta de roșii, in care am marinad carnea și tot ce am curățat de pe ea, se păstrează.
Am înfierbântat un vas de tuci și am rumenit carnea pe ambele părți, doar cât se albește carnea, 2 minute pe fiecare parte.
Am scos carnea pe o farfurie.
Am adăugat acum in vas, restul de ulei, am adăugat toate legumele și le-am lăsat pe foc 1-2 minute, fiind ulei puțin, nu voiam sa le ard.
Am oprit focul și am adăugat roșiile păstrate de la marinada, usturoiul feliat, vinul, cimbrul și o foaie de dafin.
Am asezat între legume bucata de carne, am acoperit cu hârtie de copt iar vasul l-am acoperit cu doua rânduri de folie de aluminiu, sa închid ermetic vasul, neavând capac.
Am dat vasul la cuptor, pentru 2 ore și jumătate, la 175 grade, cu încălzire de jos.
După o ora jumătate am verificat carnea, avea suficient lichid, nefiind riscul sa se arde legumele, insa am redus focul la 160 grade și am lăsat încă o ora vasul la cuptor.
După doua ore și jumătate, carnea era frageda, legumele gătite, iar sosul era unul consistent, nefiind nevoie sa mai las vasul descoperit la cuptor.
Comentarii