Ingrediente

  • 100 g tofu în saramură
  • 100 g brânză degresata grunzoasa cu 0,5% grăsime
  • 100 g iaurt grecesc cu 2% grăsime
  • 32 g miez nucă
  • 10 g ulei de măsline
  • 1/2 legătură pătrunjel verde

Instructiuni

  • Cea mai bună cremă de brânză, făcută până acum, iar pregătirea ei durează foarte puțin.
  • Toate ingredientele se pun într-un procesor și se amestecă, până obținem o cremă uniformă. La final se gustă, dacă e nevoie de sare, tofu fiind sărat, nu am pus sare până acum.
  • Se toarnă într-o caserolă cu capac și se dă la frigider câteva ore, când crema se mai întărește, perfectă pentru a fi tartinabila.
  • Nucile pot fi înlocuite cu alune, semințe permise în dietă, nuci caju, dar nu le omiteți, la fel și uleiul de măsline care face crema mai onctuoasă.
  • În dietă se consumă în trei zile de croazieră pentru ca, avem 32 g nuci care înlocuiesc 2 linguri ulei de măsline, plus o lingură ulei adăugat la început=3 linguri ulei, permis fiind din croazieră doar o lingură ulei/zi.