Ingrediente

  • 140 g albus
  • 1 praf de sare
  • 50 g indulcitor (eritritol)
  • 50 g pudră de okara
  • 50 g izolat proteic de zer
  • 100 g lapte praf degresat
  • 20 g tarate pshillium 
  • 20 g semințe Chia
  • 10 g praf de copt
  • 1 lingură razatura de lămâie, sau altă aromă 
  • 350 g iaurt grecesc 2% grăsime

Instructiuni

  • Încălzim cuptorul la 175 grade.
  • Într-un bol se pun ingredientele uscate (fără îndulcitor și sare). Se amestecă, apoi se adaugă iaurtul grecesc. Cu ajutorul paletei de silicon se amestecă, până obținem o compoziție omogenă și se dă deoparte.
  • Albușurile se bat cu un praf de sare, apoi se pune îndulcitorul, mixând, până obținem o bezea fermă.
  • Se încorporează bezeaua în compoziția cu iaurt în patru etape. Prima și a doua oară când adăugăm bezeau, se amestecă energic, să fluidizam compoziția, apoi ultimele două dăți se încorporează bezeaua cu mișcări largi.
  • Formele de silicon se șterg ușor cu puțin ulei de măsline. Eu am avut o formă de silicon cu nouă cavități de 9/6 cm, dar se pot folosi forme de brioșe. 
  • Se umplu formele cu compoziția de chec și se coc timp de 30-32 minute, în cuptorul preîncălzit la 175 grade.
  • Mini checurile se scot din forme și se lasă la răcit pe un grătar.
  • Sunt delicioase, pufoase, cu mijloc uscat si nu sunt innecacioase. O bucată cântărește 75-80 grame, iar toate ar trebui mâncate în două zile, fiind permise o lingură/zi de tarate pshillium și o lingură semințe Chia/zi.
  • Se poate adapta pentru faza de atac, înlocuind iaurtul grecesc 2%, cu un iaurt degresat.