Ingrediente
- 140 g albus
- 1 praf de sare
- 50 g indulcitor (eritritol)
- 50 g pudră de okara
- 50 g izolat proteic de zer
- 100 g lapte praf degresat
- 20 g tarate pshillium
- 20 g semințe Chia
- 10 g praf de copt
- 1 lingură razatura de lămâie, sau altă aromă
- 350 g iaurt grecesc 2% grăsime
Instructiuni
- Încălzim cuptorul la 175 grade.
- Într-un bol se pun ingredientele uscate (fără îndulcitor și sare). Se amestecă, apoi se adaugă iaurtul grecesc. Cu ajutorul paletei de silicon se amestecă, până obținem o compoziție omogenă și se dă deoparte.
- Albușurile se bat cu un praf de sare, apoi se pune îndulcitorul, mixând, până obținem o bezea fermă.
- Se încorporează bezeaua în compoziția cu iaurt în patru etape. Prima și a doua oară când adăugăm bezeau, se amestecă energic, să fluidizam compoziția, apoi ultimele două dăți se încorporează bezeaua cu mișcări largi.
- Formele de silicon se șterg ușor cu puțin ulei de măsline. Eu am avut o formă de silicon cu nouă cavități de 9/6 cm, dar se pot folosi forme de brioșe.
- Se umplu formele cu compoziția de chec și se coc timp de 30-32 minute, în cuptorul preîncălzit la 175 grade.
- Mini checurile se scot din forme și se lasă la răcit pe un grătar.
- Sunt delicioase, pufoase, cu mijloc uscat si nu sunt innecacioase. O bucată cântărește 75-80 grame, iar toate ar trebui mâncate în două zile, fiind permise o lingură/zi de tarate pshillium și o lingură semințe Chia/zi.
- Se poate adapta pentru faza de atac, înlocuind iaurtul grecesc 2%, cu un iaurt degresat.
Comentarii