Ingrediente
Pentru 12 muffins
- 2 ouă mari
- 120 ml ulei
- 120 ml lapte
- 200 g zahăr tos
- 150 g smântână cu 20% grăsime, sau iaurt grecesc 10% grăsime
- 250 g făină
- 50 g cacao
- 10 g bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- 1 linguriță pulbere de vanilie
- 200 g chipsuri de ciocolată
Instructiuni
- Se incalzeste cuptorul la 190 grade.
- Se pregătesc 12 forme de brioșe, în care așezăm hârtii speciale.
- Într-un vas mare se amestecă uleiul, zahărul, laptele și pudra de vanilie, folosind un tel, apoi se încorporează ouale și apoi smântâna.
- Făina, cacaua, bicarbonatul și sarea se amestecă și se cern împreună.
- Peste compoziția umeda se adaugă ingredientele uscate, amestecând ușor cu telul.
- La final se adaugă chipsurile de ciocolată, lăsând câteva deoparte.
- Se umplu formele de brioșe pe 3/4 cu compoziția obținută, iar deasupra se presară chipsurile rămase.
- Se dau formele în cuptorul fierbinte pentru 28-30 minute, sau până când scobitoarea introdusă în mijloc, iese cu câteva firimituri pe ea.
- Se scot din cuptor, iar brioșele se lasă la răcit pe un grătar.
Comentarii