Ingrediente

Pentru 12 muffins 

  • 2 ouă mari
  • 120 ml ulei 
  • 120 ml lapte
  • 200 g zahăr tos
  • 150 g smântână cu 20% grăsime, sau iaurt grecesc 10% grăsime 
  • 250 g făină
  • 50 g cacao
  • 10 g bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță pulbere de vanilie 
  • 200 g chipsuri de ciocolată

Instructiuni

  • Se incalzeste cuptorul la 190 grade.
  • Se pregătesc 12 forme de brioșe, în care așezăm hârtii speciale.
  • Într-un vas mare se amestecă uleiul, zahărul, laptele și pudra de vanilie, folosind un tel, apoi se încorporează ouale și apoi smântâna.
  • Făina, cacaua, bicarbonatul și sarea se amestecă și se cern împreună.
  • Peste compoziția umeda se adaugă ingredientele uscate, amestecând ușor cu telul.
  • La final se adaugă chipsurile de ciocolată, lăsând câteva deoparte.
  • Se umplu formele de brioșe pe 3/4 cu compoziția obținută, iar deasupra se presară chipsurile rămase.
  • Se dau formele în cuptorul fierbinte pentru 28-30 minute, sau până când scobitoarea introdusă în mijloc, iese cu câteva firimituri pe ea.
  • Se scot din cuptor, iar brioșele se lasă la răcit pe un grătar.