Ingrediente

Pentru 15 muffins 

  • 180 g zahăr brun
  • 3 ouă
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură rasă cu pulbere de vanilie, ori esență, pasta, etc…
  • 190 ml lapte
  • 190 g smântână cu 40% grăsime
  • 130 ml ulei de floarea soarelui 
  • 420 g făină
  • 30 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • 150 g arahide prăjite fără sare
  • 15 lingurițe nutella

Instructiuni

  • La început, punem pe hârtie de copt 15 lingurițe generoase cu nutella, sub forma unor grămăjoare, apoi le dăm la congelator, până îngheață.
  • Într-un vas mai mare se pun ouăle, zahărul brun, sarea și vanilia. Se amestecă folosind un tel, până se omogenizează compoziția, apoi adăugăm pe rând uleiul, laptele și smântână, amestecând după fiecare ingredient adăugat.
  • Făină, cacaua și praful de copt se cern împreună, direct peste amestecul obținut până acum și se încorporează cu telul.
  • Se acoperă compoziția de muffins cu folie alimentară și se dă la frigider 60-90 minute.
  • Între timp tocam grosier arahidele prăjite.
  • Se pornește cuptorul la 180 grade și se pun hârtii speciale în 15 forme de brioșe.
  • Se scoate compoziția de la frigider și se încorporează arahidele tocate, lăsând deoparte 20-30 grame.
  • În formele pregătite se pune câte o lingură din compoziție, se așază o porție de nutella congelată și se acoperă cu compoziție, până formele sunt pline pe 3/4.
  • Deasupra se presară arahidele rămase.
  • Se dau formele în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 30 minute. Se face testul scobitorii, pentru siguranța.
  • Se scot din forme și se lasă la răcit pe un grătar.
  • Sunt delicioase, nu sunt foarte dulci și merită făcute!