Ingrediente
Pentru două porții
- 1 pulpă de pui mai măricică
- 1 vânătă albă
- 2 roșii bine coapte
- 1 ceapă medie
- 1 ardei kapia micuț
- 1/2 ardei iute
- 1 lingură ulei de măsline
- Sare și piper după gust
Instructiuni
- Vânăta se taie în patru pe lung, se pun bucățile într-un vas cu apă și sare, se acoperă cu farfurie, să stea vânăta scufundată în apă și se lasă 1/2 de oră.
- Se îndepărtează pielea de pe pulpa de pui.
- Într-o tavă se pune hârtie de copt și se așază pulpa de pui și sferturile de vânătă scoase din apă.
- Se dă tava la cuptor 200 grade, până se înmoaie vânătă și se gătește pulpa (cam 30 minute).
- Într-o tigaie se pune uleiul de măsline, ceapa tocată, ardeiul tăiat felii subțiri, un praf de sare și puțină apă.
- Se călesc legumele, până se înmoaie puțin, apoi se adaugă roșiile curățate de coajă și tăiate cubulețe.
- Se lasă să tragă un clocot, se potrivește gustul de sare și piper, iar peste sosul de roșii se pun bucățile de vânătă și pulpă de pui.
- Se acoperă tigaia cu capac și se gătește la foc mic, până rămâne în vas un sos gros și delicios.
- Se oprește focul și se presară ardei iute tocat mărunt. Se acoperă vasul și se lasă câteva minute, înainte de servire. Opțional, dacă se dorește, se poate îndepărta coaja vinetei, dacă e prea tare, sau dacă n-o agreem. Am specificat la început ca, ingredientele sunt suficiente pentru două porții.
Comentarii