Ingrediente

Pentru două porții

  • 1 pulpă de pui mai măricică
  • 1 vânătă albă 
  • 2 roșii bine coapte
  • 1 ceapă medie
  • 1 ardei kapia micuț
  • 1/2 ardei iute
  • 1 lingură ulei de măsline
  • Sare și piper după gust

Instructiuni

  • Vânăta se taie în patru pe lung, se pun bucățile într-un vas cu apă și sare, se acoperă cu farfurie, să stea vânăta scufundată în apă și se lasă 1/2 de oră.
  • Se îndepărtează pielea de pe pulpa de pui.
  • Într-o tavă se pune hârtie de copt și se așază pulpa de pui și sferturile de vânătă scoase din apă.
  • Se dă tava la cuptor 200 grade, până se înmoaie vânătă și se gătește pulpa (cam 30 minute).
  • Într-o tigaie se pune uleiul de măsline, ceapa tocată, ardeiul tăiat felii subțiri, un praf de sare și puțină apă.
  • Se călesc legumele, până se înmoaie puțin, apoi se adaugă roșiile curățate de coajă și tăiate cubulețe.
  • Se lasă să tragă un clocot, se potrivește gustul de sare și piper, iar peste sosul de roșii se pun bucățile de vânătă și pulpă de pui.
  • Se acoperă tigaia cu capac și se gătește la foc mic, până rămâne în vas un sos gros și delicios.
  • Se oprește focul și se presară ardei iute tocat mărunt. Se acoperă vasul și se lasă câteva minute, înainte de servire. Opțional, dacă se dorește, se poate îndepărta coaja vinetei, dacă e prea tare, sau dacă n-o agreem. Am specificat la început ca, ingredientele sunt suficiente pentru două porții.