Ingrediente

Reteta chiar dacă este simpla, fără condimente sofisticate, rezultatul este unul minunat, având la final o friptura crocanta la exterior, moale la interior, iar cartofii completează tabloul unui meniu delicios.

  • O pulpa de miel
  • Sare, piper
  • 5-6 cartofi
  • 2 pahare apa

Instructiuni

  • Pulpa de miel bine curățata și spălată, se cresteaza in 3-4 locuri pe ambele părți, se taie și tendoanele de la capătul osului, astfel carnea nu se va întinde la gătit,din cauza acestor tendoane care o țin prinsă de os.
  • După ce este spălată bine, se da cu sare, piper și se masează foarte bine.Se lasă pulpa condimentata la temperatura camerei 1-2 ore.
  • Cartofii se curată și se taie in felii mai mari.
  • Intr-o tava încăpătoare se pune hârtie de copt, se asaza pulpa, cartofii se pun de jur împrejurul pulpei, se toarnă apa, după care acoperim carnea și cartofii cu alt rând de hârtie iar tava o acoperim cu folie de aluminiu, așa mâncarea nu va intra in contact direct cu folia de aluminiu.
  • Tava se da la cuptor, la 175 grade, pentru o ora și jumătate.Verificăm carnea cu o scobitoare, dacă prin înțepătura iese lichid tulbure, înseamnă ca nu este gata și atunci, continuam gătirea ei , la fel acoperită, încă 1/2 ora, sau pana este gata.
  • La final îndepărtăm folia de aluminiu și hârtia de copt de deasupra, mărim temperatura la 200 grade și lasam tava in cuptor, pana carnea se rumenește, apoi se întoarce ,sa fie rumenita pe ambele părți.
  • Se oprește cuptorul, se pune hârtie de copt peste carne și se lasă in cuptor încă 10 minute.