Pentru ca, pulpa de curcan a cantarit 2 kg, am decis, s-o tai in doua. Pentru marinarea cărnii, m-am inspirat din linkul pus la începutul postării, in rest, am gătit-o, cum am crezut ca e mai bine. Garnitura pentru aceasta friptura, au fost păstăi trase la tigaie și tocănița de ardei kapia copți.
Pulpa bine spălata, am asezat-o intr-un vas încăpător și am pus peste ea, apa, dar măsurată, pentru a sti, câta sare sa pun la saramura. Se calculează o lingurița cu vârf de sare, pentru fiecare 250 ml apa.
Am acoperit carnea cu apa, am adăugat sare și am amestecat, sa se dizolve sarea. Am acoperit vasul și l-am dat la frigider, pentru 24 ore.
A doua zi, bucatile de pulpa se scot din saramura, se șterg cu prosoape de hârtie și se masează cu piper, cimbru și ulei. La pulpa inferioară, am tăiat tendoanele. Se lasă cel puțin o ora la temperatura camerei, înainte de a bagă pulpa la cuptor.
Pregătim o tava corespunzătoare mărimii bucăților de carne, se toarnă un pahar cu apa, se pun câțiva căței de usturoi in tava, câteva felii de usturoi se introduc sub pielea pulpelor, se acoperă carnea cu hârtie de copt, iar deasupra se asaza folie de aluminiu, strângând marginile, de buza tavii.
Se da la cuptor, 180 grade, pentru doua ore. Se verifica fragezimea cărnii, introducând o scobitoare, iar dacă intra ușor, înseamnă ca, pulpa de curcan este gata. In caz contrar, se da iar tava la cuptor, acoperită cu cele doua rânduri de hârtie și folie de aluminiu.
Carnea când este gatita, moale, se îndepărtează foliile, se da drumul la ventilația cuptorului, sau se ridica temperatura, pentru a se rumeni, întorcând carnea pe ambele părți.
Rețeta de inspirația, avea garnitura, cartofi gatiti in tava, lângă cartofi, noi am optat pentru tocănița de ardei kapia și păstăi.
Comentarii