Ingrediente
Pentru tava de 24/24
Blat
- 6 albușuri
- 190 g zahăr
- 75 g mac
- 75 g cocos
- 2 linguri făina
- Un praf de sare
- Un praf de copt
Crema
- 6 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 30 g amidon
- 300 ml lapte
- 200 g unt cu 82% grăsime
- Vanilie
Glazura
- 200 g ciocolata lapte
- 100 g smantana cu 40% grăsime
- 2 linguri ulei
Biscuiți obișnuiți
Lapte caldut
Instructiuni
- Ne ocupam de crema prima data.
- Gălbenușurile,amidonul și 100 ml lapte se amesteca bine.
- Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul și un praf de sare.
- Când laptele da in fiert se adauga amestecul de amidon.
- Se fierbe pana obținem o budinca,se da deoparte și adăugăm untul tăiat bucăți.
- Se incorporeaza bine untul,se pune o folie direct pe crema și se da la rece.
Blaturi
- Pentru ca nu am vrut un blat gros,am hotărât sa fac doua blaturi.
- Albușurile se bat spuma cu un praf de sare.Spre final adăugăm zaharul și continuam sa mixam,pana zaharul este topit și obținem o bezea ferma.
- Eu am rasnitat macul împreuna cu fulgii de cocos,atât cât am obținut un fel de făina.Nu exageram cu măcinatul,sa nu obținem unt in loc de făina.
- In acest amestec am incorporat făina și praful de copt.
- Adăugăm acest amestec de făina peste bezea,in doua transe,amestecand ușor cu o spatula.
- Am făcut doua blaturi( pentru fiecare blat am avut 275 g compoziție).Tapetam tava cu hârtie de copt,adăugăm jumătate de compoziție și se da la cuptorul preîncălzit la 180 grade,pentru 12-15 minute,sau pana se usucă deasupra și marginile sunt putin rumenite.
- Se lasă la răcit pe hârtie.
Alte informatii
- In crema rece adăugăm esența de vanilie și mixam 3-4 minute,pana devine lucioasa și aerată.
- Așezăm pe platou primul blat,adăugăm jumătate din crema.
- Adăugăm al doilea blat,restul de crema,peste care punem un rând de biscuiți ,trecuți rapid prin lapte.
- Se da la rece pentru 2-3 ore,după care adăugăm glazura.
- Intr-un vas punem la topit ciocolata și smantana.Cand ciocolata este topita,adăugăm uleiul și dam glazura la rece,sa se îngroașe puțin.
- Scoatem prajitura de la frigider și o glazuram.Daca este prea subțire și curge pe laterale,punem un rând de glazura,dam prajitura la rece 3-4 minute,după care adăugăm un alt strat de glazura iar peste aceasta adăugăm ciocolata albă razuita sau fulgi de cocos.
- Se da prajitura la rece peste noapte.
- Se feliază frumos cu un cuțit trecut prin apa fierbinte și șters,după fiecare folosire.
Comentarii