Ingrediente

Pentru tava de 24/24
Blat

  • 6 albușuri
  • 190 g zahăr
  • 75 g mac
  • 75 g cocos
  • 2 linguri făina
  • Un praf de sare
  • Un praf de copt

Crema

  • 6 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 30 g amidon 
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • Vanilie 

Glazura

  • 200 g ciocolata lapte
  • 100 g smantana cu 40% grăsime
  • 2 linguri ulei

Biscuiți obișnuiți
Lapte caldut

Instructiuni

  • Ne ocupam de crema prima data.
  • Gălbenușurile,amidonul și 100 ml lapte se amesteca bine.
  • Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul și un praf de sare.
  • Când laptele da in fiert se adauga amestecul de amidon.
  • Se fierbe pana obținem o budinca,se da deoparte și adăugăm untul tăiat bucăți.
  • Se incorporeaza bine untul,se pune o folie direct pe crema și se da la rece.

Blaturi

  • Pentru ca nu am vrut un blat gros,am hotărât sa fac doua blaturi.
  • Albușurile se bat spuma cu un praf de sare.Spre final adăugăm zaharul și continuam sa mixam,pana zaharul este topit și obținem o bezea ferma.
  • Eu am rasnitat macul împreuna cu fulgii de cocos,atât cât am obținut un fel de făina.Nu exageram cu măcinatul,sa nu obținem unt in loc de făina.
  • In acest amestec am incorporat făina și praful de copt.
  • Adăugăm acest amestec de făina peste bezea,in doua transe,amestecand ușor cu o spatula.
  • Am făcut doua blaturi( pentru fiecare blat am avut 275 g compoziție).Tapetam tava cu hârtie de copt,adăugăm jumătate de compoziție și se da la cuptorul preîncălzit la 180 grade,pentru 12-15 minute,sau pana se usucă deasupra și marginile sunt putin rumenite.
  • Se lasă la răcit pe hârtie.

Alte informatii

  • In crema rece adăugăm esența de vanilie și mixam 3-4 minute,pana devine lucioasa și aerată.
  • Așezăm pe platou primul blat,adăugăm jumătate din crema.
  • Adăugăm al doilea blat,restul de crema,peste care punem un rând de biscuiți ,trecuți rapid prin lapte.
  • Se da la rece pentru 2-3 ore,după care adăugăm glazura.
  • Intr-un vas punem la topit ciocolata și smantana.Cand ciocolata este topita,adăugăm uleiul și dam glazura la rece,sa se îngroașe puțin.
  • Scoatem prajitura de la frigider și o glazuram.Daca este prea subțire și curge pe laterale,punem un rând de glazura,dam prajitura la rece 3-4 minute,după care adăugăm un alt strat de glazura iar peste aceasta adăugăm ciocolata albă razuita sau fulgi de cocos.
  • Se da prajitura la rece peste noapte.
  • Se feliază frumos cu un cuțit trecut prin apa fierbinte și șters,după fiecare folosire.