Ingrediente

  • 4 oua mari
  • 170 g zahăr tos
  • 220 g făina
  • 125 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 500 g visine+ 1 lingura de făina

Instructiuni

  • Vișinele se spală, li se îndepărtează codițele și sâmburii și se pun la scurs, intr-o sita.
  • Încălzim cuptorul la 180 grade.
  • Pregătim o tava cu diametrul de 23 cm, tapetand-o cu hârtie de copt. Eu am folosit o tava detașabilă de silicon, cu baza de sticla termorezistenta, care va rămâne ca platou pentru prajitura.
  • Se separa ouale. Albușurile se bat spuma cu un praf de sare, când încep, sa aibe volum, se adauga zaharul tos și cel vanilat, mixând, pana obținem o bezea lucioasa.
  • Reducem viteza mixerului la treapta întâi și incorporam gălbenușurile, apoi se toarnă uleiul in fir subțire.
  • Făina și praful de copt se amesteca, se cern împreuna și se incorporeaza in spuma de ou, amestecand ușor cu spatula.
  • Se toarnă compozitia in tava, iar deasupra se asaza vișinele, care au fost amesteca cu o lingura de făina.
  • Se coace la 180 grade, timp de 45-50 minute, facandu-se testul scobitorii.
  • Se scoate din tava și se lasă la răcit pe un grătar, după care se cerne zahăr pudra deasupra.
  • Este o prajitura simpla, gustoasa, ușor de făcut, iar vișinele se pot înlocui cu afine, caise, etc…