Vișinele se spală, li se îndepărtează codițele și sâmburii și se pun la scurs, intr-o sita.
Încălzim cuptorul la 180 grade.
Pregătim o tava cu diametrul de 23 cm, tapetand-o cu hârtie de copt. Eu am folosit o tava detașabilă de silicon, cu baza de sticla termorezistenta, care va rămâne ca platou pentru prajitura.
Se separa ouale. Albușurile se bat spuma cu un praf de sare, când încep, sa aibe volum, se adauga zaharul tos și cel vanilat, mixând, pana obținem o bezea lucioasa.
Reducem viteza mixerului la treapta întâi și incorporam gălbenușurile, apoi se toarnă uleiul in fir subțire.
Făina și praful de copt se amesteca, se cern împreuna și se incorporeaza in spuma de ou, amestecand ușor cu spatula.
Se toarnă compozitia in tava, iar deasupra se asaza vișinele, care au fost amesteca cu o lingura de făina.
Se coace la 180 grade, timp de 45-50 minute, facandu-se testul scobitorii.
Se scoate din tava și se lasă la răcit pe un grătar, după care se cerne zahăr pudra deasupra.
Este o prajitura simpla, gustoasa, ușor de făcut, iar vișinele se pot înlocui cu afine, caise, etc…
Comentarii