Ingrediente
- 4 oua mari
- 170 g zahăr tos
- 220 g făina
- 125 ml ulei
- 1 praf de sare
- 1 praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 500 g visine+ 1 lingura de făina
Instructiuni
- Vișinele se spală, li se îndepărtează codițele și sâmburii și se pun la scurs, intr-o sita.
- Încălzim cuptorul la 180 grade.
- Pregătim o tava cu diametrul de 23 cm, tapetand-o cu hârtie de copt. Eu am folosit o tava detașabilă de silicon, cu baza de sticla termorezistenta, care va rămâne ca platou pentru prajitura.
- Se separa ouale. Albușurile se bat spuma cu un praf de sare, când încep, sa aibe volum, se adauga zaharul tos și cel vanilat, mixând, pana obținem o bezea lucioasa.
- Reducem viteza mixerului la treapta întâi și incorporam gălbenușurile, apoi se toarnă uleiul in fir subțire.
- Făina și praful de copt se amesteca, se cern împreuna și se incorporeaza in spuma de ou, amestecand ușor cu spatula.
- Se toarnă compozitia in tava, iar deasupra se asaza vișinele, care au fost amesteca cu o lingura de făina.
- Se coace la 180 grade, timp de 45-50 minute, facandu-se testul scobitorii.
- Se scoate din tava și se lasă la răcit pe un grătar, după care se cerne zahăr pudra deasupra.
- Este o prajitura simpla, gustoasa, ușor de făcut, iar vișinele se pot înlocui cu afine, caise, etc…
Comentarii