Ingrediente

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr 
  • 100 g unt topit
  • 200 ml lapte
  • 300 g făină
  • 1 praf de copt
  • 150 g miez de nucă măcinat 
  • 650 g mere tăiate cubulețe (4 mere)
  • zeamă de la 1/2 de lămâie 
  • 100 g ciocolată neagră
  • 150 g miez de nucă tocat grosier

Instructiuni

  • Făină, nuca măcinată și praful de copt se amestecă împreună.
  • 150 g miez de nucă se toacă grosier, iar ciocolata se taie mărunt.
  • Merele se curăță de coajă, se îndepărtează căsuța semințelor, se taie cubulețe și se stropesc cu zeama unei jumătăți de lămâi.
  • Se pornește cuptorul la 180 grade.
  • O tavă cu diametrul de 22/33 cm se unge cu unt solid și se tapetează cu făină.
  • Ouăle se mixează cu un praf de sare și zahăr, până cresc în volum. Se adaugă untul topit, apoi laptele, iar la final amestecul de făină, praf de copt și nucă măcinată. Se mixează scurt, doar cat se omogenizează compoziția.
  • Pe rând se pun și se amestecă cu spatula cubuletele de măr, nuca tocată grosier și ciocolata mărunțită.
  • Compoziția se toarnă în tava pregătită anterior, se nivelează și se dă în cuptorul preîncălzit, pentru 35-40 minute, până trece testul scobitorii.
  • Prăjitura se așază pe un blat de lemn, prin dubla răsturnare.
  • Se feliază rece și opțional se pudrează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.