Ingrediente

Pentru tava 24/24

  • Blat cocos
  • 4 albușuri
  • 4 linguri zahăr
  • 50 g cocos
  • 4 linguri făina

Blat cacao

  • 3 oua
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri făina
  • 1,5 lingura cacao
  • 1/2 lingurița praf de copt
  • Esența rom

Crema vanilie

  • 4 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 4 linguri lapte
  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • Esența vanilie

Glazura

  • 150 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 5 linguri lapte

Sirop

  • 200 ml lapte
  • 3 linguri cocos
  • Zahăr după gust

Instructiuni

Blat cocos

  • Mixam albușurile spuma, adăugăm zaharul treptat , mixând pana obținem o bezea lucioasa.
  • Incorporam făina amestecată cu fulgii de cocos, ajutându-ne de o spatula.
  • In tava 24/24 tapetata cu hârtie de copt, întindem compozitia de cocos și o dam deoparte.

Blat cacao

  • Separam albușurile de gălbenușuri, iar albușurile se mixează spuma.Adaugam pe rând gălbenușurile, mixând la viteza mică, iar la final adăugăm esența de rom.
  • Făina, cacaua și praful de copt, se cern împreuna și se incorporeaza cu o spatula, in compozitia de ou.
  • Aceasta compoziție se întinde uniform peste blatul de cocos, care este deja in tava.
  • Se da la cuptor, pana trece testul scobitorii.

Sirop

  • Laptele se pune la fiert cu fulgii de cocos, lasam sa tragă un clocot, dam deoparte , lăsând laptele sa se aromatizeze.Cand s-a răcit, strecuram laptele și indulcim după gust.

Crema de vanilie

  • Gălbenușurile se mixează cu zaharul.
  • Se adauga laptele și se pune la baia de abur, pana se ingroasa.Cand obținem o crema densa, adăugăm vanilia și dam la rece.
  • Untul la temperatura camerei se mixează spuma.Adaugam pe rând, cate o lingura din crema de galbenus rece, mixând permanent, pana terminam crema de galbenus.Vom obține o crema aerată, pufoasa și ferma.

Glazura

  • Ciocolata rupta bucăți, untul și laptele se pun la topit, la baia de abur, pana se topește ciocolata.
  • Amestecam bine,sa obținem o glazura fără bucăți de ciocolata netopita.Se da la rece și o vom folosi la glazurat prajitura, când s-a răcit, s-a îngroșat suficient , sa poată fi întinsa, fără a curge pe    margini.

Asamblare

  • Blatul se insiropeaza pe ambele părți.Se întinde crema de vanilie, iar deasupra punem glazura.
  • Se da la rece pentru câteva ore, după care se poate felia, ajutându-ne de un cuțit cu lama lunga, trecută prin apa fierbinte și ștearsa,după fiecare feliere.