Ingrediente
Pentru tava 24/24
- Blat cocos
- 4 albușuri
- 4 linguri zahăr
- 50 g cocos
- 4 linguri făina
Blat cacao
- 3 oua
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri făina
- 1,5 lingura cacao
- 1/2 lingurița praf de copt
- Esența rom
Crema vanilie
- 4 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 4 linguri lapte
- 150 g unt cu 82% grăsime
- Esența vanilie
Glazura
- 150 g ciocolata
- 50 g unt
- 5 linguri lapte
Sirop
- 200 ml lapte
- 3 linguri cocos
- Zahăr după gust
Instructiuni
Blat cocos
- Mixam albușurile spuma, adăugăm zaharul treptat , mixând pana obținem o bezea lucioasa.
- Incorporam făina amestecată cu fulgii de cocos, ajutându-ne de o spatula.
- In tava 24/24 tapetata cu hârtie de copt, întindem compozitia de cocos și o dam deoparte.
Blat cacao
- Separam albușurile de gălbenușuri, iar albușurile se mixează spuma.Adaugam pe rând gălbenușurile, mixând la viteza mică, iar la final adăugăm esența de rom.
- Făina, cacaua și praful de copt, se cern împreuna și se incorporeaza cu o spatula, in compozitia de ou.
- Aceasta compoziție se întinde uniform peste blatul de cocos, care este deja in tava.
- Se da la cuptor, pana trece testul scobitorii.
Sirop
- Laptele se pune la fiert cu fulgii de cocos, lasam sa tragă un clocot, dam deoparte , lăsând laptele sa se aromatizeze.Cand s-a răcit, strecuram laptele și indulcim după gust.
Crema de vanilie
- Gălbenușurile se mixează cu zaharul.
- Se adauga laptele și se pune la baia de abur, pana se ingroasa.Cand obținem o crema densa, adăugăm vanilia și dam la rece.
- Untul la temperatura camerei se mixează spuma.Adaugam pe rând, cate o lingura din crema de galbenus rece, mixând permanent, pana terminam crema de galbenus.Vom obține o crema aerată, pufoasa și ferma.
Glazura
- Ciocolata rupta bucăți, untul și laptele se pun la topit, la baia de abur, pana se topește ciocolata.
- Amestecam bine,sa obținem o glazura fără bucăți de ciocolata netopita.Se da la rece și o vom folosi la glazurat prajitura, când s-a răcit, s-a îngroșat suficient , sa poată fi întinsa, fără a curge pe margini.
Asamblare
- Blatul se insiropeaza pe ambele părți.Se întinde crema de vanilie, iar deasupra punem glazura.
- Se da la rece pentru câteva ore, după care se poate felia, ajutându-ne de un cuțit cu lama lunga, trecută prin apa fierbinte și ștearsa,după fiecare feliere.
Comentarii