Ingrediente
Jeleu de coacăze roșii și zmeură
- 500 g coacăze roșii
- 200 g zmeură
- 200 g zahăr
- 15 g gelatină granulata
- 50 ml lapte rece
Cremă
- 500 g smântână pasteurizată cu 30% grăsime
- 250 g mascarpone
- 120 g cremă de brânza Philadelphia
- 130 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
In plus
- 350 g pișcoturi Savoiardi
- 20-30 ml lapte rece
Decor
- bucle de ciocolată albă
Instructiuni
Jeleul de fructe
- Coacăzele roșii și zmeura (eu am folosit congelate) împreună cu zahărul se pun într-un vas și se fierb, întâi la foc mic, să se dezghețe fructele și să lase suc, apoi la foc mediu încă 5-6 minute.
- Piureul se trece prin sita.
- Între timp se pune gelatina la hidratat în apă rece, timp de 10 minute.
- În piureul curat și încă fierbinte se pune gelatina hidratată și se amesteca, până la dizolvarea completă a acesteia.
- Se așază folie alimentară direct peste piure și se lasă la răcit (nu la frigider) până devine un sos gros, apoi putem face crema și să asamblam prăjitura.
Crema
- Smântâna, mascarpone, crema de brânză, toate reci și zahărul pudră se mixează, până devine ferma.
- Din cremă se pune deoparte 400 grame.
- În crema rămasă se încorporează 500 g piure rece și se mixează, până devine omogenă.
Asamblare
- Pe o farfurie plată se așază un cadru metalic reglabil, fixat la 20/22 cm cu aproximație.
- Se pune un strat de pișcoturi, trecute rapid prin lapte rece, cu partea zaharoasă a pișcotului.
- Se întinde 1/2 din crema colorată (în care am pus piure de fructe).
- Se așază al doilea rând de pișcoturi, dar acestea nu se insiropeaza, întrucât se vor înmuia, fiind așezate între două straturi de cremă.
- Se întinde restul de cremă roz, iar deasupra se așază al treilea rând de pișcoturi, fără a le trece prin lapte.
- Deasupra se întinde crema albă pusă deoparte, apoi restul de piure de fructe.
- Ca decor folosim bucle de ciocolată albă, presărate peste jeleu, pe toată suprafața.
- Prăjitura se pune într-un loc răcoros pentru 8-10 ore, când se verifică pișcoturile cu o scobitoare, să vedem dacă s-au înmuiat, apoi se ține la frigider încă două ore, să se întărească crema perfect.
- Se îndepărtează cadrul metalic, ajutându-ne de un cuțit, care îl vom trece pe marginile cadrului, să se desprindă de prăjitura.
- Se feliază la dimensiunile dorite.
- Prăjitura este foarte echilibrată la gust, crema având o tentă acrișoară de la coacăzele roșii, însă gustul de zmeură, chiar dacă a fost mai puțină, este destul de intens.
Comentarii