Ingrediente

Blat

  • 3 oua
  • 2 linguri indulcitor eritritol
  • 4 linguri tarate ovaz
  • 2 linguri tarate pshillium 
  • 150 g iaurt semidegresat
  • O lingurița praf de copt
  • Esența vanilie

Jeleu

  • 200 g zmeura
  • 2 linguri indulcitor
  • 5 g gelatina

Crema

  • 400 g branza degresată cremoasă
  • Indulcitor și arome după gust
  • 20 g ciocolata cu indulcitor,cu 70% cacao

Glazura

  • 20 g ciocolata cu indulcitor,cu 70% cacao
  • 2-3 linguri lapte
  • O lingura branza degresată 

Decor

  • Zmeura
  • Frunze menta
  • Ciocolata neagră

Instructiuni

Blat

  • Gălbenușurile cu iaurtul se omogenizează și se adauga taratele și praful de copt.
  • Se da deoparte 10-15 minute,pentru a se hidrata taratele.
  • Albușurile se bat spuma cu un praf de sare și cele doua linguri de indulcitor.
  • Cu o spatula incorporam albușurile in compozitia de gălbenușuri.
  • Se încălzește cuptorul la 180 grade.
  • In tava de 35/25 punem hârtie de copt și întindem blatul uniform.
  • Se reduce focul la 160 grade și coacem blatul 12-15 minute.
  • Când e copt,trebuie sa fie rumen pe margini și deasupra sa fie întărit.
  • Se răcește pe hârtie.

Jeleu

  • Fierbem zmeura cu indulcitor pentru2-3 minute,după care se da prin sita.
  • Înainte de a folosi jeleul la asamblarea prăjiturii,adăugăm gelatina hidratată și topita in 2-3 linguri de piure.

Crema 

  • Branza cu arome și indulcitor se omogenizează bine.
  • Jumătate din crema rămâne albă,iar in cealaltă jumătate ,adăugăm ciocolata topita in puțin lapte.

Alte informatii

Asamblare

  • Blatul se taie in trei felii.
  • Punem prima foaie
  • Crema cu ciocolata
  • Jumătate din jeleu( nu uitam sa adăugăm gelatina și s-o dam puțin la rece,sa se întărească,doar cât sa nu curgă de pe blat)
  • A doua foaie
  • Restul de jeleu
  • Crema albă
  • Ultima foaie
  • Se da la rece 1-2 ore.
  • După acest timp,scoatem prajitura de la frigider și o glazuram.
  • Pentru glazura: topim ciocolata in
  • lapte,omogenizam bine și adăugăm branza,amestecand,pana obținem o culoare uniformă.
  • Se întinde pe suprafața prăjiturii.
  • Se da la rece2-3 ore,după care se porționează și decorează.