Ingrediente
Blat
- 3 oua
- 2 linguri indulcitor eritritol
- 4 linguri tarate ovaz
- 2 linguri tarate pshillium
- 150 g iaurt semidegresat
- O lingurița praf de copt
- Esența vanilie
Jeleu
- 200 g zmeura
- 2 linguri indulcitor
- 5 g gelatina
Crema
- 400 g branza degresată cremoasă
- Indulcitor și arome după gust
- 20 g ciocolata cu indulcitor,cu 70% cacao
Glazura
- 20 g ciocolata cu indulcitor,cu 70% cacao
- 2-3 linguri lapte
- O lingura branza degresată
Decor
- Zmeura
- Frunze menta
- Ciocolata neagră
Instructiuni
Blat
- Gălbenușurile cu iaurtul se omogenizează și se adauga taratele și praful de copt.
- Se da deoparte 10-15 minute,pentru a se hidrata taratele.
- Albușurile se bat spuma cu un praf de sare și cele doua linguri de indulcitor.
- Cu o spatula incorporam albușurile in compozitia de gălbenușuri.
- Se încălzește cuptorul la 180 grade.
- In tava de 35/25 punem hârtie de copt și întindem blatul uniform.
- Se reduce focul la 160 grade și coacem blatul 12-15 minute.
- Când e copt,trebuie sa fie rumen pe margini și deasupra sa fie întărit.
- Se răcește pe hârtie.
Jeleu
- Fierbem zmeura cu indulcitor pentru2-3 minute,după care se da prin sita.
- Înainte de a folosi jeleul la asamblarea prăjiturii,adăugăm gelatina hidratată și topita in 2-3 linguri de piure.
Crema
- Branza cu arome și indulcitor se omogenizează bine.
- Jumătate din crema rămâne albă,iar in cealaltă jumătate ,adăugăm ciocolata topita in puțin lapte.
Alte informatii
Asamblare
- Blatul se taie in trei felii.
- Punem prima foaie
- Crema cu ciocolata
- Jumătate din jeleu( nu uitam sa adăugăm gelatina și s-o dam puțin la rece,sa se întărească,doar cât sa nu curgă de pe blat)
- A doua foaie
- Restul de jeleu
- Crema albă
- Ultima foaie
- Se da la rece 1-2 ore.
- După acest timp,scoatem prajitura de la frigider și o glazuram.
- Pentru glazura: topim ciocolata in
- lapte,omogenizam bine și adăugăm branza,amestecand,pana obținem o culoare uniformă.
- Se întinde pe suprafața prăjiturii.
- Se da la rece2-3 ore,după care se porționează și decorează.
Comentarii