Ingrediente

Blat

  • Tava 24/24
  • 4oua mari
  • 5 linguri zahăr
  • 2 linguri ulei
  • 125 g făina
  • 25 g cacao
  • Un praf de copt
  • Sare

Crema de ciocolata

  • 400 g smantana cu 30% grăsime
  • 200 g ciocolata cu 60% masa cacao
  • 125 g mascarpone

Frisca

  • 400 g smantana cu 40% grăsime
  • 125 g mascarpone
  • 3-4 linguri zahăr pudra

Sirop

  • 200 ml apa
  • 3-4 linguri zahăr
  • Esența rom

Extra

  • Visine proaspete sau congelate( eu am folosit congelate)

Decor

  • ciocolata neagră și cirese confiate

Instructiuni

Blat

  • Se bat albușurile spuma cu un praf de sare iar spre final se adauga zaharul,mixând in continuare pana totul devine o bezea ferma.
  • Galbenusurile se amesteca împreuna cu uleiul.
  • Faina,cacaua și praful de copt se cern împreuna.
  • In albușurile spuma se adauga crema de gălbenușuri ,adăugând in fir subțire și mixând la viteza mică.Se încorporează făina cernută  cu cacao și praf de copt,ajutându-ne de o spatula.
  • Am făcut doua foi,coapte separat,in tava detașabilă 24/24,tapetata cu hârtie de copt.

Crema

  • Smantana se pune la încălzit ,se adauga 200 g ciocolata (cu 60% am folosit eu),se lasă la topit ciocolata 4-5 minute,se amesteca apoi energic,se da la rece 2-3 ore.
  • Cand s-a răcit și întărit crema, se mixează ,iar la final am adăugat 125 g mascarpone,mixând in continuare la viteza mică,pana se omogenizează crema.           

Sirop

  • 200 ml apa se fierbe cu 3-4 lg zahăr,se adauga esența de rom și se da la rece.              

Frisca

  • Smantana și mascarpone se mixează împreuna,la final se adauga zahăr pudra după gust(3-4 lg).
  • Tava care am folosit-o la copt am captusit-o cu folie alimentara,am pus primul blat,am însiropat puțin,am pus un strat de visine congelate( de asta și sirop mai puțin),am pus crema de ciocolata,apoi am doilea blat însiropat iar la final frisca.
  • Se da la rece câteva ore,după care se porționează.
  • Se presară ciocolata iar eu am folosit și cate o cireasa confiata pe fiecare porție.