Lasam visinile la dezghețat, dar nu complet, ci sa fie cam pe jumătate dezghețate. Vișinele au fost cumparate, fiind fără sâmburi.
Ouăle, zaharul, cu un praf de sare se mixează, pana cresc in volum.
Se adauga untul răcit, încorporându-l bine in crema de ou.
Făina si praful de copt (am folosit 1/2 plic praf de copt cu șofran, in ideea, ca va fi prajitura mai galbena, un plic având 16 g), se amesteca și se cern împreuna.
Se adauga peste compozitia obținută pana acum și se incorporeaza cu mixerul. In acest moment, obținem un aluat mai greu de întins, de aceea se adauga smantana, mixând, pana se incorporeaza bine. Tot acum se adauga esența de vanilie, 1 lingurița fiind suficientă.
Încălzim cuptorul la 170 grade.
Pregătim o tava cu dimensiuni de 33/22 cm, poate fi și de 30/20 cm, tapetand-o cu hârtie de copt.
Peste visinile semidezghetate se pun 2-3 linguri făina și se scutura vasul, pentru a îmbracă cu făina toate fructele.
Compoziția obținută se întinde in tava, in strat uniform, iar peste ea se pun visinile infainate.
Se da tava la cuptorul preîncălzit la 170 grade, caldura sus-jos, asezand-o pe raftul mijlociu al cuptorului.
Se coace timp de 30-35 minute, pana se rumenește deasupra și trece testul scobitorii.
Prăjitura coaptă se ia din tava cu tot cu hârtie și se asaza pe un blat de lemn. Se rupe hârtia la mijloc, dintr-un capăt, iar cu mâinile, tragem ușor de ambele capete, pentru a scoate hârtia, fără a mișca prajitura de pe blat, fiind destul de frageda, când este fierbinte.
Se lasă la răcit, apoi se presara zahăr pudra, putând fi tăiată.
Este o prajitura pufoasa, gustoasa, nu este innecacioase și a fost apreciata de toată familia.
Comentarii