Ingrediente
Umplutura
- 120 g faina de migdale
- 70 g zahăr brun
- 1 albus
- 25 g unt topit
- 1 linguriță pudră de vanilie
Aluat
- 100 g unt moale cu 82% grăsime
- 100 g zahăr tos
- 25 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 1 ou micuț+1 gălbenuș rămas de la umplutură
- 1 linguriță esență de migdale
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/4 linguriță sare
- 200 g făină
Decor
- Fulgi de migdale
Instructiuni
Umplutura
- Făină de migdale folosită la umplutură, este obținută din măcinarea migdalelor cu tot cu coajă, de acolo și culoarea mai închisă.
- Într-un bol se pun toate ingredientele și se amestecă.
- Compoziția obținută strânge sub forma unei bine, se învelește în folie alimentară și se dă la frigider.
Aluat
- Untul moale, zahărul și esența de migdale se amestecă cu un tel.
- Încorporăm oul și gălbenușul, făina cernuta, zahărul pudră vanilat, sarea și bicarbonatul. Se amestecă foarte bine cu o lingură, iar aluatul obținut este moale, dar nelipicios.
- Se fac imediat bile de 30-32 grame (au rezultat 16 bucăți) și se pun pe o planșetă.
- Se scoate umplutura de la frigider, se cântărește și se împarte în 16 bucăți, tot atâtea câte bile de aluat avem. Fiecare biluță de umplutură cântărește în jur de 15-16 grame.
- Se pun și acestea pe planșetă și începem, să formăm fursecurile.
- Încălzim cuptorul la 170 grade.
- Pe tava mare a aragazului se pune hârtie de copt.
- Pe o farfurie se pun fulgii de migdale.
- Se întinde o bilă de aluat sub forma unui disc cu grosime de 3-4 mm, iar deasupra ei se pune o bilă de umplutură, care se aplatizează, dar să fie mai mică decât discul de aluat (vezi galeria foto).
- Se aduce marginea aluatului spre mijloc, peste umplutura. Se strânge aluatul în așa fel ca, umplutura să fie bine căptușită cu aluat.
- Se trece fursecul prin fulgii de migdale, doar pe o parte, apoi se așază în tavă.
- Procedăm la fel cu fiecare bilă de aluat și umplutură.
- Fursecurile se așază în tavă, cu distanța între ele.
- Se da tava în cuptorul preîncălzit la 170 grade, timp de 15-16 minute, până se rumenesc pe margini.
- Se scoate tava din cuptor, iar după 5-6 minute, când fursecurile nu mai sunt fierbi, se iau din tavă și se așază pe un grătar, până se răcesc.
- Ideal ar fi, să se depoziteze în cutie de tabla, până a doua zi, când fursecurile se fac mai bune, dar problema e, dacă ajung până atunci!
Comentarii