Ingrediente

Umplutura 

  • 120 g faina de migdale
  • 70 g zahăr brun
  • 1 albus
  • 25 g unt topit
  • 1 linguriță pudră de vanilie

Aluat

  • 100 g unt moale cu 82% grăsime
  • 100 g zahăr tos
  • 25 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 1 ou micuț+1 gălbenuș rămas de la umplutură
  • 1 linguriță esență de migdale
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță sare
  • 200 g făină 

Decor

  • Fulgi de migdale

Instructiuni

Umplutura

  • Făină de migdale folosită la umplutură, este obținută din măcinarea migdalelor cu tot cu coajă, de acolo și culoarea mai închisă.
  • Într-un bol se pun toate ingredientele și se amestecă. 
  • Compoziția obținută strânge sub forma unei bine, se învelește în folie alimentară și se dă la frigider.

Aluat

  • Untul moale, zahărul și esența de migdale se amestecă cu un tel. 
  • Încorporăm oul și gălbenușul, făina cernuta, zahărul pudră vanilat, sarea și bicarbonatul. Se amestecă foarte bine cu o lingură, iar aluatul obținut este moale, dar nelipicios.
  • Se fac imediat bile de 30-32 grame (au rezultat 16 bucăți) și se pun pe o planșetă.
  • Se scoate umplutura de la frigider, se cântărește și se împarte în 16 bucăți, tot atâtea câte bile de aluat avem. Fiecare biluță de umplutură cântărește în jur de 15-16 grame.
  • Se pun și acestea pe planșetă și începem, să formăm fursecurile.
  • Încălzim cuptorul la 170 grade.
  • Pe tava mare a aragazului se pune hârtie de copt.
  • Pe o farfurie se pun fulgii de migdale.
  • Se întinde o bilă de aluat sub forma unui disc cu grosime de 3-4 mm, iar deasupra ei se pune o bilă de umplutură, care se aplatizează, dar să fie mai mică decât discul de aluat (vezi galeria foto).
  • Se aduce marginea aluatului spre mijloc, peste umplutura. Se strânge aluatul în așa fel ca, umplutura să fie bine căptușită cu aluat.
  • Se trece fursecul prin fulgii de migdale, doar pe o parte, apoi se așază în tavă.
  • Procedăm la fel cu fiecare bilă de aluat și umplutură.
  • Fursecurile se așază în tavă, cu distanța între ele.
  • Se da tava în cuptorul preîncălzit la 170 grade, timp de 15-16 minute, până se rumenesc pe margini.
  • Se scoate tava din cuptor, iar după 5-6 minute, când fursecurile nu mai sunt fierbi, se iau din tavă și se așază pe un grătar, până se răcesc.
  • Ideal ar fi, să se depoziteze în cutie de tabla, până a doua zi, când fursecurile se fac mai bune, dar problema e, dacă ajung până atunci!