Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 250 g zahăr
  • 250 g făina
  • Esența vanilie
  • 1 praf de sare
  • 300 g visine ( eu am folosit visine congelate, fără sâmburi).

 

Instructiuni

  • Întâi decongelăm visinile, iar intr-o sita le punem la scurs.
  • Mixam untul spuma împreuna cu zaharul, pana obținem o crema fără granule de zahăr.
  • Separam gălbenușurile de albușuri.
  • In crema de unt adăugăm esența de vanilie și gălbenușurile pe rând, mixând la viteza maxima după fiecare galbenus.
  • Adaugam toată făina cernută,folosind mixerul, doar cât se incorporeaza in crema de unt și galbenus.
  • Albușurile se bat spuma cu un praf de sare și se incorporeaza in compoziție, cu ajutorul unei spatule.
  • Tapetam cu hârtie de copt o tava de 25/35.
  • Turnam compozitia in tava, nivelam și așezăm deasupra visinile scurse.
  • Se coace in cuptorul preîncălzit la 175 grade, aproximativ 25 minute, dar se face și testul scobitorii.
  • Prajitura coaptă se scoate din tava cu tot cu hârtia de copt și se lasă la răcit.Când este complet rece, se îndepărtează hârtia și se poate felia.
  • Se servește cu, sau fără zahăr pudra.