Ingrediente
- 5 oua
- 250 g unt la temperatura camerei
- 250 g zahăr
- 250 g făina
- Esența vanilie
- 1 praf de sare
- 300 g visine ( eu am folosit visine congelate, fără sâmburi).
Instructiuni
- Întâi decongelăm visinile, iar intr-o sita le punem la scurs.
- Mixam untul spuma împreuna cu zaharul, pana obținem o crema fără granule de zahăr.
- Separam gălbenușurile de albușuri.
- In crema de unt adăugăm esența de vanilie și gălbenușurile pe rând, mixând la viteza maxima după fiecare galbenus.
- Adaugam toată făina cernută,folosind mixerul, doar cât se incorporeaza in crema de unt și galbenus.
- Albușurile se bat spuma cu un praf de sare și se incorporeaza in compoziție, cu ajutorul unei spatule.
- Tapetam cu hârtie de copt o tava de 25/35.
- Turnam compozitia in tava, nivelam și așezăm deasupra visinile scurse.
- Se coace in cuptorul preîncălzit la 175 grade, aproximativ 25 minute, dar se face și testul scobitorii.
- Prajitura coaptă se scoate din tava cu tot cu hârtia de copt și se lasă la răcit.Când este complet rece, se îndepărtează hârtia și se poate felia.
- Se servește cu, sau fără zahăr pudra.
Comentarii