Ingrediente

Pentru blat 

  • 100 g unt cu 82% grasime 
  • 100 g zahăr 
  • 2 ouă
  • 70 ml lapte
  • 130 g făină 
  • 5 g praf de copt 
  • 15 g fulgi de cocos 
  • 1 linguriță coajă uscată de lămâie
  • 4 g sare

Umplutura 

  • 350 g prune feliate
  • 40 g amidon de porumb 

Bezea

  • 100 g albus
  • 170 g zahăr 
  • 15 g amidon de porumb 
  • 1 lingură oțet
  • 65 g fulgi de migdale

Instructiuni

Blat

  • Pregătim o tavă cu diametrul de 20/20 cm și o tapetăm cu hârtie de copt. Eu am folosit un cadru metalic așezat pe o tavă, pe care am pus hârtie de copt.
  • Se încălzește cuptorul la 180 grade.
  • Făina, fulgii de cocos și praful de copt se amestecă impreuna.
  • Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zahărul și coaja de lămâie, până se încorporează zahărul.
  • Se adaugă ouăle pe rând, apoi laptele, mixand până se omogenizează compoziția.
  • La final se adauga amestecul de făină, mixând la viteză mică, până obținem un aluat omogen.
  • Se toarnă în tavă pregătită anterior și se dă la cuptor pentru 25 de minute.
  • În acest timp se pregătesc prunele, care se spală, se șterg de apă, se îndepărtează sâmburii și în funcție de mărimea lor se feliază în bucăți mai mari. Se pun într-un bol, se adaugă amidonul, se scutură bolul, să pătrundă amidonul prin toate feliile de prune și se dă deoparte.

Bezeaua

  • Se mixează albusurile cu un praf de sare, până cresc în volum. Se adaugă zahărul, mixand până obținem o bezea fermă.
  • Se incorporeaza oțetul și amidonul, mixand bezeaua la viteză medie.
  • Când blatul este copt se scoate din cuptor și se așază prunele, inclusiv amidonul rămas la fundul bolului, iar deasupra se întinde bezeaua în strat uniform.
  • Peste bezea se presară un strat generos de fulgi de migdale.
  • Se ridică temperatura cuptorului la 200 grade.
  • Se pune hârtie de copt peste bezea, să nu se ardă fulgii de migdale și se dă tava la cuptor pentru încă 25-30 de minute.
  • Prăjitura se scoate din cuptor și se lasă în tavă măcar jumătate de oră, să se răcească, apoi se scoate din tavă, se așază pe un blat de lemn și se îndepărtează hârtia de copt.