Ingrediente

  • 130 g unt moale
  • 140 g zahăr
  • 200 g făina
  • 8 g praf de copt
  • 3 oua
  • 1 lingurița esența vanilie
  • 1 praf de sare
  • 4-5 prune mari
  • Nuca tocata grosier

Instructiuni

  • Intr-un bol se pun zaharul, untul la temperatura camerei, vanilia și un praf de sare. Se mixează, pana untul devine spumos, iar zaharul nu se simte.
  • Se adauga ouale pe rând, mixând după fiecare ou adăugat.
  • Făina si praful de copt se amesteca si se cern împreuna. Se adauga in crema obținută deja si se mixează scurt, cât sa fie incorporata in compoziție.
  • Prunele se spală si se taie felii. Având prune foarte mari, au fost suficiente patru bucăți, care le-ai tăiat in 9-10 felii fiecare.
  • Tava de 20/24 cm se tapetează cu unt si făina, sau se asaza in ea hârtie de copt.
  • Cuptorul se încălzește la 170 grade.
  • In tava pregatita anterior se pune mai puțin de jumătate din compoziție si se nivelează.
  • Se aranjează feliile de prune, iar deasupra turnam restul de compoziție, care se nivelează. Sa fie mai ușor de întins, se pune compozitia cu lingura peste prune, in mici gramajoare.
  • Deasupra se presara nuca tăiată grosier.
  • Se da tava in cuptorul preîncălzit la 170 grade, timp de 30-35 minute, pana se rumenește deasupra si trece testul scobitorii.
  • Se scoate tava din cuptor, se trece cu un cuțit subțire pe marginile prajiturii, sa se desprinda de tava. Se asaza un blat de lemn peste tava, se întoarce, iar prajitura va cădea pe blat. Se ridica tava și asezam a doua oară un grătar peste prajitura, o întoarcem din nou, iar de aceasta data prajitura va rămâne pe grătarul respectiv, pana se răcește complet. Dacă folositi hârtie de copt pentru tapetat tava, atunci prajitura se scoate din tava cu tot cu hârtie, care apoi se indeparteaza, iar prajitura se asaza pe grătar, pentru a se raci.
  • Se pudreaza optional cu zahăr si se feliază.