Ingrediente

Crema

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml lapte
  • 500 g smantana cu 30% grăsime
  • 5 g gelatina
  • 25 ml apa

Mai avem nevoie de:

  • aproximativ 40 piscoturi
  • 150 ml lapte rece 
  • un cadru metalic de dimensiunea dorita, eu am folosit de 20/20.

Instructiuni

Modalitatea preparării cremei, este cea a cremei namelaka, doar ca am făcut unele modificări.

  • Se hidratează gelatina in apa, timp de 10 minute.
  • Intr-un vas încăpător se pun cele doua tipuri de ciocolata.
  • Laptele se pune intr-un vas pe foc, se aduce pana la punctul de fierbere, se da deoparte, apoi se adauga gelatina hidratată, amestecand, sa se dizolve toate granulele de gelatina.
  • Acest amestec se toarnă peste ciocolata, se omogenizează bine, folosind un tel, după care se incorporeaza treptat smantana rece (in reteta din linkul de inspirație se folosește frisca lichida rece).
  • Se acoperă cu folie alimentara și se da la rece pentru 12 ore. Înainte de a asambla prajitura, se mixează, pana obținem o crema aerată.

Asamblare

  • Pe un platou se pune cadrul reglabil de 20/20 cm.
  • Se asaza un rând de piscoturi, care se scufunda 1-2 secunde in lapte rece, cu partea care are zahăr pe ea.
  • Se toarnă 1/3 din crema, se asaza al doilea rând de piscoturi așezate invers, fata de primul rând, se toarnă încă 1/3 din crema, iar ultimul rând de piscoturi se aranjează, la fel ca primul rând. Se toarnă restul de crema, se nivelează si se da la frigider, pentru 24 ore, timp suficient, sa se inmoaie bine piscoturile.
  • Se îndepărtează cadrul detașabil, iar prajitura se poate felia.
  • Se poate decora cu cirese confiate, bucle de ciocolata, însă eu nu am apucat, sa fac acest lucru.