Ingrediente

Pentru o prajitura de 20/20 cm

  • 28 pișcoturi
  • 500 g căpșuni proaspete
  • 150 g zahăr tos
  • 10 g gelatina granulată 
  • Zeama de lamaie
  • 500 g smantana cu 32% grăsime
  • 85 g zahăr pudra

Instructiuni

  • Pregătim piureul de căpșuni.
  • Fructele curățate și spalate, se taie bucăți mici, se adauga zeama de la 1/2 de lamaie și se pun la fiert cu zaharul tos, pentru 4-5 minute, după care se pasează cu blenderul vertical și se trece prin sita.
  • In piureul obținut se adauga gelatina granulată, se amesteca uneori, pana se topește complet gelatina și se lasă la temperatura camerei.

Crema

  • Smantana se mixează ,pana începe sa facă vârfuri, se adauga zaharul pudra și se mixează, pana obținem o frisca ferma.
  • In aceasta frisca se adauga piureul de căpșuni, dar in momentul in care piureul este rece și are consistenta unui sos mai gros.
  • Se amesteca frisca și piureul adăugat treptat, folosind o spatula.
  • Crema se da la frigider pentru 25-30 minute, sa se întărească, dar totuși sa curga ușor.

Asamblare

  • Pe un platou se asaza cadrul unei tavi de 20/20 cm.
  • Se pune primul rând de pișcoturi neinsiropate.
  • Se toarnă toată crema odata, iar deasupra așezăm al doilea rând de piscoturi( tot neinsiropate), iar cu o spatula le împingem ușor in crema.
  • Se da la frigider pentru minim 12 ore, sau pana crema este întărită, după care se îndepărtează cadrul metalic, trecând ușor cu cutitul pe marginea ei interioară.
  • Se feliază și optional se decoreaza.