Ingrediente
Pentru o tava de 20/20 cm și înălțime de 8 cm
- 36-37 pișcoturi
 
Jeleu de căpșuni
- 500 g căpșuni proaspete, cântărite după ce au fost spalate și tăiate codițele
 - Zeama de la 1/2 lamaie
 - 150 g zahăr tos
 - 12 g gelatina granulată
 
Crema cu căpșuni
- 250 g smantana cu 32% grăsime
 - 250 g mascarpone
 - 50 g zahăr pudra
 - 125 g piure de căpșuni
 
Crema cu ciocolata albă
- 250 g smantana cu 32% grăsime
 - 250 g mascarpone
 - 50 g zahăr pudra
 - 125 g ciocolata albă
 
Sirop
- 75 g căpșuni
 - 75 ml apa
 - Zahăr după gust
 
Instructiuni
Jeleu de căpșuni
- Fructele spalate, curățate, tăiate bucăți mai mici, se stropesc cu zeama de lamaie, se adauga zaharul și se pun la fiert, pentru 4-5 minute.Se pasează cu blenderul vertical și se trec prin sita.Piureul obținut a cantarit 580 g.
 - Se adauga gelatina in piureul cald, amestecand uneori, pana se topește toată gelatina și se lasă la temperatura camerei.Când piureul este rece și are consistenta unui sos , ne apucam , sa facem cremele.
 
Crema cu căpșuni
- Se mixează smantana, mascarpone ( ambele reci de la frigider) și zaharul pudra, pana obținem o crema ferma.Se adauga 125 g piure de capsuni( in care avem deja dizolvată gelatina, este rece și are consistenta unui sos).
 - Se mixează la viteza mică, doar câteva secunde, cât se incorporeaza piureul in crema.
 
Crema cu ciocolata albă
- Se topește ciocolata pe baia de abur, se amesteca bine, sa nu rămână ciocolata netopita și se lasă la răcit.
 - Smantana, mascarpone și zaharul pudra se mixează, când obținem o crema ferma, se adauga ciocolata topita și răcita, iar cu o spatula se omogenizează , pana ciocolata se incorporeaza in crema.
 
Sirop
- Căpșunile curățate și tăiate mărunt ,se pun la fiert cu apa, câteva minute.Se strecoară siropul ,se îndulcești după gust și se lasă la răcit.
 
Asamblare
- Pe o farfurie plata se pune cadrul metalic al tavii de 20/20/8 cm.
 - Se asaza primul rând de pișcoturi, trecându-le prin sirop , 2-3 secunde, cu partea presărată cu zahăr.Se toarnă crema cu căpșuni și se nivelează.
 - Se asaza al doilea rând de pișcoturi însiropate, dar le punem oblic, cu distanță între ele.Se toarnă piureul rămas, se înclina farfuria,sa pătrundă piureul printre pișcoturi.Se da prajitura la frigider 10-15 minute, cât se întărește puțin jeleul. In acest timp ne ocupam de crema cu ciocolata.
 - Peste jeleul puțin întărit , așezăm cu lingura mici grămăjoare de crema cu ciocolata (1/2 din crema), se nivelează ușor și se asaza al treilea rând de pișcoturi însiropate , in același sens cu primul rând asezat la baza.
 - Se adauga restul de crema și se nivelează.
 - Se decoreaza după imaginație (am folosit puțin piure de căpșuni).
 - Se da prajitura la rece peste noapte.
 - A doua zi se desprinde cadrul metalic de prajitura, trecând cu lama unui cuțit pe marginea ei și înlăturând ușor cadrul, după care se poate felia.
 
							
					
                                
                                
                                
                                
                                
Comentarii