Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 200 gr iaurt (am folosit 150 g iaurt grecesc 10% grăsime și 50 g kefir)
  • 80 gr unt topi
  • 220 g făina 
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 para mare tăiată cubulete (380 g)
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurița pudra naturală de vanilie
  • 1 lamaie
  • fulgi de migdale pentru decor (optional)

Instructiuni

  • Se porneste cuptorul la 180 grade.
  • O tava cu dimensiunile de 30/20 cm. se tapetează cu hârtie de copt, sau așa cum am procedat eu, tapetand tava cu unt și făina.
  • Am curățat para de coaja, am îndepărtat căsuța cu sâmburi, am tăiat-o cubulete si le-am stropit cu zeama stoarsă de la lamaie.
  • Se mixează ouale, zaharul, sarea si pudra de vanilie, pana se topește zaharul, iar ouale se deschid la culoare si cresc in volum.
  • Peste acest amestec se adauga iaurtul si untul topit, mixand pana se omogenizează compozitia.
  • Se adauga faina si praful de copt, cernute împreuna, incorporandu-le tot cu mixerul.
  • La final se pun cubuletele de perele si se incorporeaza cu o spatula.
  • Aluatul se toarnă in tava pregatita dinainte, iar deasupra se presara fulgi de migdale.
  • Se da tava in cuptorul preîncălzit la 180 grade si se coace, pana se rumenește si trece testul scobitorii (aproximativ 35-40 minute).
  • Se lasă la răcit pe un blat de lemn.
  • O prajitura foarte gustoasa, care pe cât de repede se face, pe atât de repede se termina!