Ingrediente
- 3 oua
- 150 gr zahar
- 200 gr iaurt (am folosit 150 g iaurt grecesc 10% grăsime și 50 g kefir)
- 80 gr unt topi
- 220 g făina
- 1 pliculet praf de copt
- 1 para mare tăiată cubulete (380 g)
- 1 praf de sare
- 1 lingurița pudra naturală de vanilie
- 1 lamaie
- fulgi de migdale pentru decor (optional)
Instructiuni
- Se porneste cuptorul la 180 grade.
- O tava cu dimensiunile de 30/20 cm. se tapetează cu hârtie de copt, sau așa cum am procedat eu, tapetand tava cu unt și făina.
- Am curățat para de coaja, am îndepărtat căsuța cu sâmburi, am tăiat-o cubulete si le-am stropit cu zeama stoarsă de la lamaie.
- Se mixează ouale, zaharul, sarea si pudra de vanilie, pana se topește zaharul, iar ouale se deschid la culoare si cresc in volum.
- Peste acest amestec se adauga iaurtul si untul topit, mixand pana se omogenizează compozitia.
- Se adauga faina si praful de copt, cernute împreuna, incorporandu-le tot cu mixerul.
- La final se pun cubuletele de perele si se incorporeaza cu o spatula.
- Aluatul se toarnă in tava pregatita dinainte, iar deasupra se presara fulgi de migdale.
- Se da tava in cuptorul preîncălzit la 180 grade si se coace, pana se rumenește si trece testul scobitorii (aproximativ 35-40 minute).
- Se lasă la răcit pe un blat de lemn.
- O prajitura foarte gustoasa, care pe cât de repede se face, pe atât de repede se termina!
Comentarii