Ingrediente

Blat

  • 6 albușuri
  • 140 g zahăr
  • 140 g nuca măcinată
  • 2 linguri de făina 

Crema

  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahăr pudra
  • 3 lingurițe ness
  • 6 gălbenușuri
  • 50 g nuci prăjite și tocate

Glazura

  • Ciocolata razuita

Instructiuni

Blat

  • Tava 20/30
  • Se bat albușurile spuma cu un praf de sare.Treptat adăugăm zaharul,continuând sa mixam,pana obținem o bezea ferma.
  • Nuca măcinată si făina se amesteca împreuna și se incorporeaza in bezea cu ajutorul unei spatule.
  • Tapetam tava cu hârtie de copt și coacem blatul in cuptorul preîncălzit,pana trece testul scobitorii.

Crema

  • Untul se mixează pana devine spumoasă.Se adauga zaharul pudra și nessul,treptat,pana obținem o crema aerată și ferma.
  • Pe rând adăugăm gălbenușurile,continuând sa mixam.
  • La final punem nuca tocata și amestecam cu o spatula.

Când blatul este rece,se pune crema deasupra,se nivelează și se razuieste ciocolata peste crema.
Se da la rece câteva ore,sa se întărească crema.

Alte informatii

Chiar dacă in crema se adauga galbenus crud,gustul nu se simte.
Este o prajitura delicioasa și spornică,fiind dulce și având crema de unt,nu poți consuma decât o bucata micuța.
Se face mai buna și se taie felii subtiri,după 24 ore de stat la frigider.
Reteta este veche,din caietul de retete al bunicii,care s-a transmis mai departe la copii și nepoți.De regula o facem la Crăciun .