Ingrediente
- 5 ouă (250 g)
- 250 g zahăr tos
- 250 g făină
- 250 g mascarpone
- un praf de sare
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 lingurița coaja uscata de lamaie
- 6-7 nectarine
- zahar pudra pentru decor (optional)
Instructiuni
- Separam gălbenușurile de albușuri, iar acestea din urma se mixează cu un praf de sare.
- Când devin ferme, se adauga 150 g zahăr și se mixează in continuare, pana obținem o bezea ferma și lucioasa.
- Gălbenușurile se freaca bine cu restul de zahăr (100 g), aromele, iar la final, mascarponele.
- In crema de gălbenușuri se incorporeaza treptat albușurile, amestecand ușor cu spatula.
- La final se pune toată cantitatea de făina, se incorporeaza cu grija, folosind spatula, cu mișcări de sus in jos.
- Se încălzește cuptorul la 180 grade.
- Tava cu diametrul de 22/33 cm, se tapetează cu hârtie de copt, sau se unge cu unt, se presara făina, scuturand tava de surplusul de făina. Ultima varianta, da prajiturii o aroma plăcută de unt.
- Nectarinele spălate, cu sâmburii înlăturați, se taie in doua, iar jumătate din ele le-am tăiat cubulete, restul le-am feliat subtiri.
- Am turnat in tava 1/2 din compoziție, peste care am presărat cuburile de nectarine.
- Turnam si nivelam restul de compoziție, peste care aranjam feliile de nectarine.
- Tava se da la cuptor pentru 40-45 minute, la temperatura de 180 grade cu ventilatie. După 30 minute, dacă fructele tind, sa se rumeneasca, se acoperă tava cu hârtie de copt.
- Prăjitura coaptă se scoate din tava, in felul urmator: se pune peste tava un blat de lemn, se întoarce tava și prajitura va fi cu fructele in jos. Punem al doilea blat peste prajitura și o întoarcem.
- Se lasă la răcit pe blatul de lemn.
- Se feliază, după ce s-a răcit, eventual se presara zahăr pudra pe bucatile care se consuma. Dacă se pudreaza toată prajitura, zaharul se va topi din cauza fructelor de deasupra.
- Aceasta prajitura se taie foarte ușor, este pufoasa și extrem de delicioasa.
Comentarii