Separam gălbenușurile de albușuri, iar acestea din urma se mixează cu un praf de sare.
Când devin ferme, se adauga 150 g zahăr și se mixează in continuare, pana obținem o bezea ferma și lucioasa.
Gălbenușurile se freaca bine cu restul de zahăr (100 g), aromele, iar la final, mascarponele.
In crema de gălbenușuri se incorporeaza treptat albușurile, amestecand ușor cu spatula.
La final se pune toată cantitatea de făina, se incorporeaza cu grija, folosind spatula, cu mișcări de sus in jos.
Se încălzește cuptorul la 180 grade.
Tava cu diametrul de 22/33 cm, se tapetează cu hârtie de copt, sau se unge cu unt, se presara făina, scuturand tava de surplusul de făina. Ultima varianta, da prajiturii o aroma plăcută de unt.
Nectarinele spălate, cu sâmburii înlăturați, se taie in doua, iar jumătate din ele le-am tăiat cubulete, restul le-am feliat subtiri.
Am turnat in tava 1/2 din compoziție, peste care am presărat cuburile de nectarine.
Turnam si nivelam restul de compoziție, peste care aranjam feliile de nectarine.
Tava se da la cuptor pentru 40-45 minute, la temperatura de 180 grade cu ventilatie. După 30 minute, dacă fructele tind, sa se rumeneasca, se acoperă tava cu hârtie de copt.
Prăjitura coaptă se scoate din tava, in felul urmator: se pune peste tava un blat de lemn, se întoarce tava și prajitura va fi cu fructele in jos. Punem al doilea blat peste prajitura și o întoarcem.
Se lasă la răcit pe blatul de lemn.
Se feliază, după ce s-a răcit, eventual se presara zahăr pudra pe bucatile care se consuma. Dacă se pudreaza toată prajitura, zaharul se va topi din cauza fructelor de deasupra.
Aceasta prajitura se taie foarte ușor, este pufoasa și extrem de delicioasa.
Comentarii