2 lingurițe pudra coaja uscata de lamaie, sau coaja rasa de lamaie
350-400 g nectarine tăiate cuburi + 2 linguri făina pentru pudrat
Zahăr pudra vanilat pentru presărat deasupra prăjiturii
Instructiuni
Se spală nectarinele și se taie cubulete. Ele trebuie, sa fie coapte, dar sa aibe coaja ferma.
Se pregătește o tava, asezand in ea hârtie de copt, sau se unge cu unt și se tapetează cu făina. Tava folosită are dimensiuni de 20/24 cm.
Se porneste cuptorul la 180 grade.
In vasul robotului, sau mixerului, se pun ouale, un praf de sare și zaharul. Se mixează, pana cresc in volum.
Mixând, se adauga pe rând iaurtul, untul moale, iar la final coaja de lamaie și făina amestecată cu praful de copt, cernute împreuna.
Cu o paleta de silicon se aduna toată compozitia, care se lipește de vasul mixerului.
Peste cuburile de nectarine se presara putina făina și se scutura vasul, pentru a se tapeta fiecare bucata cu făina.
In tava pregatita se toarnă 1/2 din compoziție și se asaza un rând de cubulete de nectarine, peste ele se pune restul de compoziție, iar deasupra se asaza nectarinele rămasă.
Se da tava in cuptorul preîncălzit și se coace timp de 45 minute, pana trece testul scobitorii.
Se scoate prajitura din tava, ajutându-ne de hârtia de copt și se asaza pe un grătar.
Când se răcește puțin, se îndepărtează hârtia, lăsând-o pe grătar, pana este complet rece.
Se presara zahăr pudra vanilat si se feliază.
Este gustoasa, pufoasa, nu exagerat de dulce, iar bucatile de nectarine, care sunt puțin acrișoare, fac un contrast plăcut la gust.
Comentarii