Ingrediente

  • 4 oua medii
  • 200 g zahăr
  • 200 g iaurt grecesc cu 10% grăsime 
  • 100 g unt topit și răcit
  • 300 g făina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe pudra coaja uscata de lamaie, sau coaja rasa de lamaie
  • 350-400 g nectarine tăiate cuburi + 2 linguri făina pentru pudrat 
  • Zahăr pudra vanilat pentru presărat deasupra prăjiturii

Instructiuni

  • Se spală nectarinele și se taie cubulete. Ele trebuie, sa fie coapte, dar sa aibe coaja ferma.
  • Se pregătește o tava, asezand in ea hârtie de copt, sau se unge cu unt și se tapetează cu făina. Tava folosită are dimensiuni de 20/24 cm.
  • Se porneste cuptorul la 180 grade.
  • In vasul robotului, sau mixerului, se pun ouale, un praf de sare și zaharul. Se mixează, pana cresc in volum.
  • Mixând, se adauga pe rând iaurtul, untul moale, iar la final coaja de lamaie și făina amestecată cu praful de copt, cernute împreuna.
  • Cu o paleta de silicon se aduna toată compozitia, care se lipește de vasul mixerului.
  • Peste cuburile de nectarine se presara putina făina și se scutura vasul, pentru a se tapeta fiecare bucata cu făina.
  • In tava pregatita se toarnă 1/2 din compoziție și se asaza un rând de cubulete de nectarine, peste ele se pune restul de compoziție, iar deasupra se asaza nectarinele rămasă.
  • Se da tava in cuptorul preîncălzit și se coace timp de 45 minute, pana trece testul scobitorii.
  • Se scoate prajitura din tava, ajutându-ne de hârtia de copt și se asaza pe un grătar. 
  • Când se răcește puțin, se îndepărtează hârtia, lăsând-o pe grătar, pana este complet rece.
  • Se presara zahăr pudra vanilat si se feliază.
  • Este gustoasa, pufoasa, nu exagerat de dulce, iar bucatile de nectarine, care sunt puțin acrișoare, fac un contrast plăcut la gust.