Ingrediente
Blat
- 2 oua
- 40 g zahăr
- 25 g făina migdale
- 15 g cacao
- 1 praf de sare
Crema
- 300 g zmeura congelata
- 75 g zahăr tos
- 250 g smantana 35% grăsime
- 250 g mascarpone
- 1 plic gelatina
- 50 g zahăr pudra
Decor
- Ciocolata cu lapte
Instructiuni
Blat
- Mixam foarte bine ouale cu zaharul și un praf de sare, pana obtinem o crema aerată.
- Se cerne cacaua și se amesteca împreuna cu făina de migdale.
- In crema de ou adăugăm amestecul de făina + cacao și amestecam ușor cu o spatula, sa obținem o compoziție ca de pandișpan.
- Încălzim cuptorul la 160 grade.
- In tava de 24/24 așezăm hârtie de copt, întindem compozitia in strat uniform și coacem blatul 8-9 minute.
- Îndepărtăm hârtia, după ce blatul s-a răcit ,iar la asamblare, blatul se taie in doua.
Crema
- Zmeura decongelata se da la blender ,iar piureul obținut se fierbe cu zaharul tos 2-3 minute, după care se trece prin sita, pentru a îndepărta semințele.La final am obținut 240 g sos de zmeura in care am topit gelatina.
- Smantana se mixează cu zaharul pudra, pana face valuri.
- Mascarpone se mixează cu sosul de zmeura,după ce observam ca gelatina este dizolvată. Mixam câteva secunde, doar cât se omogenizează cele doua ingrediente.
- Peste mascarpone + sos de zmeura adăugăm frisca, iar cu o spatula amestecam ușor cele doua creme.
Asamblare
- Blatul se taie in doua.
- Așezăm pe platou un blat, întindem o parte din crema, al doilea blat și restul de crema, din care folosim sa îmbrăcăm prajitura și pe părțile laterale.
- Se da la rece câteva ore, după care se decoreaza și se feliază.
Comentarii