Ingrediente

Blat

  • 2 oua
  • 40 g zahăr
  • 25 g făina migdale
  • 15 g cacao
  • 1 praf de sare

Crema

  • 300 g zmeura congelata
  • 75 g zahăr tos
  • 250 g smantana 35% grăsime
  • 250 g mascarpone
  • 1 plic gelatina
  • 50 g zahăr pudra

Decor

  • Ciocolata cu lapte

 

Instructiuni

Blat

  • Mixam foarte bine ouale cu zaharul și un praf de sare, pana obtinem o crema aerată.
  • Se cerne cacaua și se amesteca împreuna cu făina de migdale.
  • In crema de ou adăugăm amestecul de făina + cacao și amestecam ușor cu o spatula, sa obținem o compoziție ca de pandișpan.
  • Încălzim cuptorul la 160 grade.
  • In tava de 24/24 așezăm hârtie de copt, întindem compozitia in strat uniform și coacem blatul 8-9 minute.
  • Îndepărtăm hârtia, după ce blatul s-a răcit ,iar la asamblare, blatul se taie in doua.

Crema

  • Zmeura decongelata se da la blender ,iar piureul obținut se fierbe cu zaharul tos 2-3 minute, după care se trece prin sita, pentru a îndepărta semințele.La final am obținut 240 g sos de zmeura in care am topit gelatina.
  • Smantana se mixează cu zaharul pudra, pana face valuri.
  • Mascarpone se mixează cu sosul de zmeura,după ce observam ca gelatina este dizolvată. Mixam câteva secunde, doar cât se omogenizează cele doua ingrediente.
  • Peste mascarpone + sos de zmeura adăugăm frisca, iar cu o spatula amestecam ușor cele doua creme.

Asamblare

  • Blatul se taie in doua.
  • Așezăm pe platou un blat, întindem o parte din crema, al doilea blat și restul de crema, din care folosim sa îmbrăcăm prajitura și pe părțile laterale.
  • Se da la rece câteva ore, după care se decoreaza și se feliază.