Ingrediente
Mousse de căpșuni
- 200 ml smantana cu 40% grăsime
- 50 g zahăr pudra
- 350 g căpșuni
- 100 g zahăr tos
- 100 g ciocolata albă
- 7 g gelatina
Mousse de ciocolata neagră
- 100 ml smantana lichida
- 100 g ciocolata neagră
- 100 g zahăr pudra
- 200 ml smantana cu 40% grăsime
- 3 g gelatina
Crema de branza
- 200 g unt
- 250 ml lapte condensat
- 250 g branza grasa cremoasă
- 250 g mascarpone
- 150 g zahăr
- O lingurița gelatina vegetala( optional)
Blat
- Tava 25/35
- 125 g unt
- 2 oua
- 125 g făina
- 30 g cacao
- 150 g iaurt grecesc
- 1/2 lingurița bicarbonat
- 1/2 praf de copt
- 60 ml apa fierbinte
- 150 g zahar tos
Instructiuni
Blat
- Se bate untul spuma cu zaharul.
- Se adauga ouale pe rând,apoi iaurtul,continuând sa mixam,pana se omogenizează toate ingredientele.
- Incorporam cu o spatula făina,cacaua,bicarbonatul și praful de copt,care au fost cernute împreuna, iar la final adăugăm apa fierbinte.
- Tava se tapetează cu hârtie de copt,se toarnă compozitia și se da la cuptor pentru 20-25 minute,sau pana trece testul scobitorii.
Mousse de căpșuni
- Căpșunile se dau la blender iar piureul obținut se pune la fiert pentru 5 minute împreuna cu zaharul tos.
- Se trece prin sita.
- Se adauga ciocolata in piureul obținut,amestecand pana se omogenizează .
- Când este doar caldut,se pune gelatina topita și hidratată cu 50 ml apa și se da deoparte pana se răcește.
- Smantana se mixează,adăugăm zaharul pudra,continuând pana frisca devine ferma.
- In piureul de căpșuni incorporam treptat frisca,amestecand cu o spatula,cu mișcări ușoare.
- Dacă e nevoie se da la frigider,sa se întărească suficient,pentru a nu curge pe părțile laterale ale prăjiturii.
Mousse de ciocolata
- Ciocolata neagră se topește in 100 ml smantana lichida iar când este călduța,se adauga gelatina hidratata și topita in 3-4 lg apa.
- Smantana se bate spuma,se adauga zaharul pudra,când avem o frisca ferma,o incorporam pe rând in crema de ciocolata.
Crema de branza
- Branza se amesteca împreuna cu laptele condensat( sa fie la temperatura camerei).
- Se adauga peste untul moale.
- Dacă se întâmpla sa se separe untul,se poate pune pe baia de abur,pana obținem o pasta omogena,după care se da la frigider,sa se întărească.
- Se adauga mascarpone peste crema de branza și mixam,pana obținem o crema aerată.Eu am adăugat o lingurița de gelatina vegetală la final,pentru a obține o crema ferma.
Alte informatii
Asamblare
- Blat
- Crema de branza din care o parte o lasam pentru decor
- Mousse de ciocolata
- Mousse de căpșuni
- Se da prajitura la rece pentru câteva ore.
Decor
- Dupa imaginația fiecăruia.
Comentarii