Ingrediente

Mousse de căpșuni 

  • 200 ml smantana cu 40% grăsime
  • 50 g zahăr pudra
  • 350 g căpșuni
  • 100 g zahăr tos
  • 100 g ciocolata albă
  • 7 g gelatina

Mousse de ciocolata neagră

  • 100 ml smantana lichida
  • 100 g ciocolata neagră
  • 100 g zahăr pudra
  • 200 ml smantana cu 40% grăsime 
  • 3 g gelatina

Crema de branza

  • 200 g unt
  • 250 ml lapte condensat
  • 250 g branza grasa cremoasă
  • 250 g mascarpone  
  • 150 g zahăr 
  • O lingurița gelatina vegetala( optional)

Blat

  • Tava 25/35
  • 125 g unt
  • 2 oua
  • 125 g făina
  • 30 g cacao
  • 150 g iaurt grecesc
  • 1/2 lingurița bicarbonat
  • 1/2 praf de copt
  • 60 ml apa fierbinte
  • 150 g zahar tos

Instructiuni

Blat

  • Se bate untul spuma cu zaharul.
  • Se adauga ouale pe rând,apoi iaurtul,continuând sa mixam,pana se omogenizează toate ingredientele.
  • Incorporam cu o spatula făina,cacaua,bicarbonatul și praful de copt,care au fost cernute împreuna, iar la final adăugăm apa fierbinte.
  • Tava se tapetează cu hârtie de copt,se toarnă compozitia și se da la cuptor pentru 20-25 minute,sau pana trece testul scobitorii.

Mousse de căpșuni

  • Căpșunile se dau la blender iar piureul obținut se pune la fiert pentru 5 minute împreuna cu zaharul tos.
  • Se trece prin sita.
  • Se adauga ciocolata in piureul obținut,amestecand pana se omogenizează .
  • Când este doar caldut,se pune gelatina topita și hidratată cu 50 ml apa și se da deoparte pana se răcește.
  • Smantana se mixează,adăugăm zaharul pudra,continuând pana frisca devine ferma.
  • In piureul de căpșuni incorporam treptat frisca,amestecand cu o spatula,cu mișcări ușoare.
  • Dacă e nevoie se da la frigider,sa se întărească suficient,pentru a nu curge pe părțile laterale ale prăjiturii.

Mousse de ciocolata 

  • Ciocolata neagră se topește in 100 ml smantana lichida iar când este călduța,se adauga gelatina hidratata și topita in 3-4 lg apa.
  • Smantana se bate spuma,se adauga zaharul pudra,când avem o frisca ferma,o incorporam pe rând in crema de ciocolata.

Crema de branza

  • Branza se amesteca împreuna cu laptele condensat( sa fie la temperatura camerei).
  • Se adauga peste untul moale.
  • Dacă se întâmpla sa se separe untul,se poate pune pe baia de abur,pana obținem o pasta omogena,după care se da la frigider,sa se întărească.
  • Se adauga mascarpone peste crema de branza și mixam,pana obținem o crema aerată.Eu am adăugat o lingurița de gelatina vegetală la final,pentru a obține o crema ferma.

Alte informatii

Asamblare

  1. Blat
  2. Crema de branza din care o parte o lasam pentru decor
  3. Mousse de ciocolata
  4. Mousse de căpșuni
  5. Se da prajitura la rece pentru câteva ore.


Decor

  • Dupa imaginația fiecăruia.